• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2919.799
  • ...
Milletvekilleri ve VATSO Heyeti Medya Merkezini Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Mirza Nadiroğlu başkanlığında basın çadırında hizmet veren gazetecileri ziyaret etti. AK Parti heyetinin ziyareti de aynı dakikalara rastlayınca, ildeki sıkıntılar ve bunların çözümü tüm ayrıntılarıyla masaya yatırıldı. İşadamları deprem sonrası iş dünyasının göçünün engellenmesi gerektiğini ifade ederken, milletvekilleri de Van`ın kısa süre içinde ayağa kalkması için çalışacaklarını dile getirdi. 
 
Ziyarette ilk sözü alan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, depremin ardından nefes alamaz duruma gelen işadamlarının sıkıntısının giderilmesi gerektiğini belirtti. VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, deprem sonrası esnafların çok büyük sıkıntılar yaşadığını anlatarak, "Uluslararası markaları satan işyerlerinin, bunları paketleyip geri gönderdiğini görüyoruz. Esnaflarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Bizim mutlaka Başbakan Erdoğan ile yarım saat bile olsa bir toplantı yapmamız lazım. Bu durumları bizzat kendisine iletmek istiyoruz. Bankaların Vanlı esnafa kredi verme konusunda zorluk çıkarmasını istemiyoruz. Durum gittikçe kötüleşiyor. Esnaf nefes alamaz duruma geldi" dedi. 
 
Ekonominin düzelmesi için çeşitli taleplerinin olduğunu söyleyen Nadiroğlu, bazı taleplerin Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından kabul gördüğünü ifade etti. 
 
AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ise, Van`ın ayağa kalkması için işadamlarına büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Bizler bugün basınımızı ziyaret ederek sıkıntılara rağmen yayın yaptıkları için onlara teşekkür etmek istedik. Tesadüf eseri gördük ki VATSO Heyeti ve işadamlarımız da burada. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah işadamlarımızın da desteğiyle bu şehri çok daha iyi duruma getirmek için daha büyük toplantılar düzenleyeceğiz. Hepsinin görüşü bizim için çok kıymetli" dedi. 
 
Van`ın yeniden inşası için tüm gücümüzle çalışacağız
 
Van`da meydana gelen depremin her kesimi olumsuz etkilediğini söyleyen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Bu depremler şehirde yaşayan herkesi çok olumsuz etkiledi. Ama şunu söylemek istiyorum. Depremin olduğu ilk günden beri, bizler hükümet kanadı olarak hep Van`da bulunduk. Bizler dört milletvekili olarak 28 gün boyunca tek bir gün bile Van`ı terk etmedik. Sadece birkaç günlüğüne Meclis`te bulunmak için Ankara`ya gittik. Her gün şehirdeki eksikliklerin son bulması için çabalıyoruz. Eksiğimiz yok mu, elbette ki olabilir. Ama biz bunun minimum düzeyde olmasına gayret ediyoruz." dedi. 
 
AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici de, Van`ın tümüyle taşınmasının söz konusu olmadığını, ancak deprem sonrası çok daha geniş alanlara yayılacağını söyledi.
 
 
Murat Dalgın - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir