• DOLAR 34.24
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2886.22
  • ...
Peygamber Sevdalılarından bayram coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdrak edilen Kurban Bayramı dolayısıyla il ve ilçelerde toplu bayramlaşma etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK`lar düzenledikleri toplu bayramlaşma etkinlikleri ile on binleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Bayramın 3`üncü gününde de il ilçe hatta köylerde bile düzenlenen toplu bayramlaşmalar çekilen tekbir ve salavatlar eşliğinde tebrik edildi.

Bayramlaşma programlarına katılan binlerce Müslüman birbirine sarılarak Kurban Bayramını idrak ettiler.

“İsmaillerimizi Allah yolunda kurban etmekten geri kalmayacağız”

Bayramın coşkulu bir şekilde kutlandığı illerden olan Bitlis`te yürüttüğü güzel faaliyetleri ile tanınan Bitlis Best Der`in düzenlediği toplu bayramlaşma programına yüzlerce Müslüman katıldı.

Dernek binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programı salavatlar eşliğinde yapıldı. Bayramlaşma programına dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programdan önce kısa bir konuşma yapan dernek Başkanı Erdal Tunçtan, Bayramların kardeşlik olduğunu belirterek, İslam coğrafyasında yaşanan acı duruma dikkat çekti.

Tunçtan, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz Müslümanlar bayramlarımızı kutlayacağız. Hz. İbrahim gibi tereddütsüz olarak, en çok sevdiğimiz İsmaillerimizi Allah yolunda kurban etmekten geri kalmayacağız.” diye konuştu.

Malatya`da Bayram

Bayramın coşku ile kutlandığı Malatya`da ise Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya İl Koordinatörlüğü bayramlaşma etkinliği düzenlendi.

Halkın da yoğun bir katılım gösterdiği bayramlaşma etkinliği Öğle namazının ardından Malatya Yeni Camii avlusunda yapıldı. Bayramlaşma programında, gül suyu ve çikolata ikram edildi.

Bayramlaşma programına, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Malatya il Başkanlığı, Hayrın Yolcuları Derneği ve çeşitli STK temsilcileri ile halk katıldı.

Ergani Kardeş Der'de Bayramlaşma

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde de faaliyet yürüten Kardeş Der, üye ve gönüllüleri düzenlenen bayramlaşma etkinliğinde bir araya geldiler.

Dernek merkez binasında yapılan bayramlaşma programına dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra halktan da katılım oldu.

İTTİHAD-UL ULEMA üyesi Molla Mustafa Durgun ve HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatının da iştirak ettiği bayramlaşma programında misafirlere çay ve şeker ikramında bulunuldu.

Midyat Azim Der`den bayramlaşma programı

Mardin`in Midyat ilçesinde yürüttüğü hayır faaliyetleri ile adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Azim-Der`in düzenlediği bayram programında bir araya gelen halkta tekbir ve salavatlar eşliğinde bayramlaştı.

Azim-Der ‘in yeni dernek binasında yapılan bayramlaşma programında kısa bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan, Hz. İbrahim, İsmail ve Hacer kıssasından her bir Müslümanın alması gereken çok mühim derslerin olduğunu belirterek, “Teslimiyet ve halis niyet olmadan yaptığımız amellerin kabul olamayacağının farkına varmalıyız. En sevdiğimiz şeyleri Allah`a ve İslam uğruna feda etmeden imtihanı kazanamayız. ifadelerini kullandı. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir