• DOLAR 34.258
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2875.577
  • ...
İstanbul`da okulların açılacağı ilk gün için önlemler alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) okulların açılacağı ilk gün olan 28 Eylül Pazartesi günü için önlem alırken, toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını belirtti.

İBB`den yapılan açıklamada okulların açılacağı ilk gün olan 28 Eylül Pazartesi günü toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağı belirtilerek, “Okulların açıldığı gün toplu ulaşım araçları 06.00 -14.00 arasında ücretsiz hizmet verecek. Yol-kazı çalışması yapılmayacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak 19 bin 536 okul servisi İSPARK otoparklarından Pazartesi günü saat 14.00`e kadar ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 745 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak.“ denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, trafik akışını sağlamak için bin 170 polisin, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yaklaşık bin personelle; emniyet, trafik ve asayiş görevi yapacağı, İstanbul genelindeki okulların çevresinde ve ara sokaklarda bin zabıta memurunun trafik akışının sağlanmasına yardımcı olacağı belirtildi.

AKOM`da okulların açılacağı ilk gün için alınacak tedbirlerin yapıldığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin yanı sıra, Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası temsilcilerinin katıldığı ifade edildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir