• DOLAR 34.275
  • EURO 37.681
  • ALTIN 2922.683
  • ...
Adana Merkez Camii`nde coşkulu bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından, Kurban Bayramı`nın 3`üncü günü bayramlaşma merasimi düzenledi.

Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda ikindi namazına müteakip gerçekleşen programa, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma merasimine, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek yetkililerinin yanı sıra, HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin hep bir ağızdan teşrik tekbirleri getirerek bayramlaştığı programda lokum ve şeker ikram edilip gül suyu dağıtıldı.

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Sözcüsü İsa Emre, Mekke`de yaşanan izdihamda hayatını kaybeden hacılara Allah`tan rahmet diledi. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı`nı tebrik eden Emre, bayramların, kardeşlik bağlarını  kuvvetlendirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Bayramın İslam âlemi içerisindeki olumsuzlukları gidermeye vesile olması temennisinde bulunan Emre, “İnşallah bizler, Allah`ın bir ikramı olan bayramlarımızı ihya edeceğiz, canlı tutacağız. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Müslümanların birlik ve beraberliği için,  bir araya gelebilmeleri için, bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Bayramlar vesilesiyle teslimiyet ruhunu yaşamaktayız”

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz da, Mina`da yaşanan elim kazada hayatını kaybeden hacılara Allah`tan rahmet diledi. İslam aleminin bayramını  tebrik ederek sözlerini sürdüren Yavuz, “Kurban Bayramı, kendisinde sadakat ve teslimiyetin simgeleştiği bir bayramdır. Hz İbrahim ve Hz.İsmail`in teslimiyeti ümmete bir miras olarak geçmiş ve bu miras günümüze kadar ulaşmıştır. Allah`a hamd olsun bu bayramlar vesilesiyle tekrardan bu teslimiyet ve sadakatin ruhunu yaşamaktayız.” diye konuştu.

“Ülkenin dört bir yanında Yasinler kurban eti dağıttı”

Diyarbakır`da geçen yıl kurban eti dağıtırken PKK/HDP`lilerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının kutlu yolunun devam ettiğini ifade eden Yavuz, “Malumunuz Yasin Börü ve arkadaşları fakir insanlara kurban eti dağıtırken, PKK`liler tarafından vahşice katledildiler. Allah`a hamd olsun, bizler Yasin ve arkadaşlarının fakirlere kurban eti ulaştırma faaliyetlerini yarıda bırakmayıp devam ettirdik. Ülkenin dört bir yanında da Yasin Börü olup fakirlere kurban eti dağıtanlar oldu.” dedi.

İslam davasından dolayı uzun yıllardır cezaevlerinde yatanların bulunduğunu dile getiren Yavuz, “Bu vesileyle bu kardeşlerimiz ve ailelerinin de bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah Allah`ın onlar için hayırlı bir kapı açmasını niyaz ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Yavuz, İslam yolunda şehit edilenlerin ailelerinin de bayramını kutladı.

Bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin manevi bir ortam oluşturduğunu belirttiler. Düzenlenen organizasyondan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin her bayram devam etmesini istediler. Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden Peygamber Sevdalısı Adanalılar, daha sonra dağıldılar. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir