• DOLAR 34.282
  • EURO 37.71
  • ALTIN 2913.087
  • ...
72 STK Yasin Börü ve arkadaşlarının kabrini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında Mustazaflar Cemiyeti, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası`nın (Eğitim-Bir-Sen) da bulunduğu 72 İslami Sivil Toplum Kuruluşu`nun temsilcileri, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı`nda katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının mezarını ziyaret ettiler.

Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı`na gelen STK temsilcileri, PKK/HDP`liler tarafından katledilen Yasin Börü, Turan Yavaş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için dua edip, Yasin-i Şerif okudular.

72 STK adına İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Yasin Börü ve arkadaşlarının, şehir eşkıyaları tarafından hunharca katledildiğini hatırlattı.

Katillerin göz göre göre serbest bırakılmasına tepki gösteren Memiş, “Bizler bu kardeşlerimizin çizdiği yolda mücadelemizi sürdüreceğiz. Kardeşlerimizin, insanlara paylaşım noktasında kurban eti dağıtırken PKK`liler tarafından katledilmeleri kabul edilebilir bir durum değildi. Bizi inciten daha acı durum ise yetkililerin, bunların katillerini yavaş yavaş serbest bırakması ve zanlılar belli olmasına rağmen tutuklanmamalarıdır. Bürokrasinin de bu olaylara sessiz kalması, İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizi daha da yaralıyor.” dedi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir