• DOLAR 34.304
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2930.128
  • ...
Malatya`da `Küçük İncirlik` Kuruluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO`nun "Füze Kalkanı Radar Üssü" projesi Malatya`nın Akçadağ İlçesinde Kürecik beldesine koşar adımlarla kurulmaya başlandı.

NATO`nun füze kalkanı projesi kapsamında Malatya`nın Kürecik beldesine kurulmaya başlayan `Radar İstasyonu`n da sona doğru yaklaşılıyor. Son iki haftadan beri çalışmaların daha da hızlandığı görülüyor. Üssün bir ay içinde hazır hale geleceği de konuşulanlar arasında. Karahan Geçidi kenarındaki 2 bin metre yüksekliği olan Çat Dağı`nın zirvesine kurulan üs, sıkı bir şekilde korunuyor. Etrafına çekilen tel örgüler üsse girilmesini engellerken dağdaki kayalıklar üssü gizliyor. Bu da üssü görebilmeyi 2 bin metreden daha yüksekten uçmakla mümkün hale getiriyor. Radar sisteminin faaliyete geçmesiyle birlikte ABD ve İsrail`in Ortadoğu ülkelerine uyguladığı baskıyı daha da artıracağı belirtiliyor.

Nato değil ABD askerleri

Üsse görevliler haricinde hiç kimse alınmıyor. Üsse gelen NATO ve ABD askerleri ile taşınan malzemelerin güvenliğini sağlayan rütbeli Türk askerleri dahi üsse giremiyor. Son iki haftadır üsdeki hareketlilik artarken çok sayıda zırhlı araç geldiği öğrenildi. Üsse 150`den fazla asker sevk edildiği ancak bu askerlerin üniformalarında NATO amblemi bulunmadığı ve ABD askerleri olduğu iddia ediliyor. Bu askerlerin teknik personel olduğu ve radar sisteminin montajı için görevlendirildikleri kaydedediliyor.

Hergün onlarca tır malzeme taşınıyor

Üsse her gün onlarca kamyon ve tır yük taşıyor. Bunlar arasında inşaat malzemesi ve su taşıyanlar da var. Ancak en önemli olanı ise konteynırlar ve kapalı kasalar içerisinde taşınan, malzemeler. Kapalı kasalar içinde ne olduğu henüz bilinmiyor. Bir tahmine göre kapalı kasalar içinde radar sisteminin parçaları bulunuyor. Bunun yanında tırlarla büyük jeneratörler üsse giren malzemeler arasında. Üsdeki görevli personel, yükleri getiren tır ve kamyon şoförlerinden kapıda tırları teslim alıyor ve şoförler dışarıda bekletiliyor.

Küreciklilerin uykusunu kaçıran gelişmeler

Üssün tam merkezi olan Kürecik`te 18 köy bulunuyor. Bağlı bulunduğu Akçadağ İlçesi`nde ise bu sayı 80`i aşıyor. 1964`te ABD tarafından da radar üssü olarak kullanılan bölgede halk büyük bir tedirginlik içerisinde. Akşamları uyurken büyük bir korku sarıyor içlerini. İsrail`in İran`a saldırması durumunda, İran`ın `üsse saldırırım` tehdidi endişeyi daha da artırıyor. Kürecikliler, ilçelerinin muhtemel bir savaşta hedef olmasından çekiniyor.

Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir