• DOLAR 34.271
  • EURO 37.626
  • ALTIN 2881.714
  • ...
HÜDAPAR Cizre İlçe teşkilatı Şehitlerin Kabirlerini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`de, 27 Aralık 2014`te  dindar Müslümanlara yönelik PKK`nin başlattığı imha saldırısında Nur mahallesinde, 10 saatten fazla süren silahlı saldırılar sonucunda evinin önünde katledilen Abdullah Deniz ile bayramdan önce uygulanan 9 günlük sokağa çıkma yasağında katledilen Şeyh Bahattin Sevinik ve 29 Mayıs 2015 Genel seçimleri öncesi HDP`lilerin Kozluca(Xanike) Köyünde HDP`lilerin katlettiği M. Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan`ın mezarlarını ziyaret eden Hür Dava Partisi Cizre İlçe Teşkilatı, şehitlerin mezarları başında Yasin okuyarak dua etti. Mezar ziyareti sonrası şehitlerin ailelerini ziyaret eden heyet ailelere bir kez daha taziyelerde bulunarak bayramlarını da tebrik etti.

HÜDA PAR İlçe Başkanı Ahmet Elçin ve beraberindeki heyet ilk önce Cizre`de 9 günlük sokağa çıkma yasağının 6`ıncı gününde Nur Mahallesi BOTAŞ caddesinden geçen polis zırhlı aracını PKK`liler tarafından yapılan roketatarlı saldırıda evine isabet eden mermilerle yaralanıp kan kaybından hayatını kaybeden Şeyh Bahattin Sevinik`in Kasrik beldesindeki mezarını ziyaret ettiler.

Yasin-i şerif okuyup aileye başsağlığı diledikten sonra beldede bulunan Şeyh Nimet Sevinik`i ziyaret eden heyet şeyhin bayramını kutladı.

Ardından 27 Aralık 2014 tarihinde PKK`lilerin Nur mahallesinde HÜDA PAR üyelerinin bulunduğu sokaklara 10 saatten fazla süren saldırılar sonucunda şehit edilen Abdullah Deniz`in Kızılsu köyündeki mezarını ziyaret edip Yasin-i şerif okudular.

Daha sonra köyde bulunan taziye çadırına uğrayan heyet hayatını kaybeden köy sakininin ailesine başsağlığı dileyip köyden ayrıldı.

29 Mayıs 2015 Genel seçimler öncesi şehit edilen M. Şerif Şimşek`in ailesini de ziyaret eden heyeti kapıda karşılayan şehidin babası Mahmut Şimşek ve oğulları gelen HÜDAPAR üyeleri ile bayramlaştı.

Daha sonra Şehit Abdulcelil Talayhan`ın evine geçen heyet evde aile ile bayramlaştı. Yapılan ikramın ardından köy mezarlığına geçen heyet, şehitlerin mezarları başında Yasin-i şerif okuyup dua ettikten sonra köyden ayrıldı.

Bayramlaşma programına Cizre ilçesinden gelenlerin yanı sıra Kumçatı beldesi ile Mardin Nusaybin ilçesinden gelen Hür Dava Partisi üyeleri de katıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir