• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Polisleri öldüren 2 PKK`li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Kurban Bayramı dolayısıyla Valilik Şeref Salonunda yapılan bayramlaşma törenine katıldı.

Tören çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Küçük, 28 Ağustos gecesi Balıklıgöl Devlet Hastanesinde görevli polislere silahlı saldırı düzenleyerek 2 polisi öldürdükleri belirtilen 2 PKK`linin yakalandığını açıkladı.

İki polisi öldüren PKK`lilerin dün itibariyle yakalandığını belirten Vali Küçük, yakalananlardan biri cinayeti işleyen diğerleri ise yardım ve yataklık eden şahıslar olduğunu, polislerin öldürülmesi olayına karıştığı tespit edilen üçüncü şahsın ise firarda olduğunu söyledi.

Faillerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da kısa bir bilgi veren Vali Küçük,2 polisin öldürülmesi sonrası kaçan şahısların tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmaların neticesinde 21 Eylül günü Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde operasyon yaptıklarını söyledi.

Yapılan operasyonda 1 kişinin yakalandığını belirten Vali Küçük, yakalanan şahsın kendisini Suriyeli olarak göstermeye çalıştığını, ancak yapılan inceleme sonucu yakalanan şahsın Suruç nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu E.D olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Yapılan  operasyonlarda bizzat tetik çeken PKK mensubu E.D`nin ve E.D`ye yardım ve yataklık yapan F.Y,  M.T,  T.Y ile H.D. isimli örgüt mensuplarının yakalandığını belirten Vali Küçük, “Örgüt mensubu şahıslar alınan ifadelerinde başta E. D olmak üzere işledikleri suçları itiraf etmiş il genelinde terör örgütünün yapılanmaları ve faaliyetleri ile ilgili çok önemli bilgiler vermişlerdir. Bu bilgilere yönelik operasyonlara devam edilecektir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir