• DOLAR 34.256
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2882.778
  • ...
Şehitler Kervanı Platformu kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam şehitlerinin davasını devam ettirmek ve topluma şehadeti sevdirmek amacıyla, merkezi Diyarbakır`da olan, Şehitler Kervanı adıyla bir platform kuruldu.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, platformun kuruluşu ve amacı hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklama yaptı.

Şehitlerin geride bıraktıkları mirasa sahip çıkmak adına böyle bir platform kurduklarını belirten Çelik, şehitlerin hayatları ve mücadelelerini konu alan görsel ve yazılı çalışmalar yapacakları bilgisini verdi.

“Gayemiz, şehitlerin mirasını sonraki nesillere aktarmaktır”

Topluma şehadeti sevdirmek ve şehadete âşık bir nesil yetiştirmek istediklerini dile getiren Çelik, “Platformu bu hafta içerisinde kurduk ve faaliyete geçirdik. İslami hareketlerin, İslami çalışmaların ve İslami mücadelenin olduğu her yerde, mutlaka şehitlik ve şehadet de olacaktır. Amacımız, şehitlerin davasını devam ettirmek, topluma şehadeti sevdirmektir. Şehitlerin geride bıraktıklarına sahip çıkmak, onların eğitimi, maddi ve manevi yaşantılarıyla ilgilenmek istiyoruz. Şehitlerin bize bıraktığı mirası kendilerinden sonraki nesillere en güzel şekilde aktarmak gibi bir gayemiz var.” dedi.

“Şehadete âşık bir toplumun asla ezilmeyeceğine inanıyoruz”

Platformun tüm Müslümanlara hayırlara vesile olmasını temenni eden Çelik, “Şehitlerin hayatını, hatıralarını konu alan kitaplar yazmak ve şehitlere ait özel eşyaları sergiletmek gibi görsel ve yazılı çalışmalarımız olacak. Hedefimiz şehadeti topluma sevdirmek, şehadete âşık bir nesil yetiştirmektir. Biz, şehadete âşık bir toplumun asla ezilmeyeceğine, sömürülemeyeceğine ve geri kalmayacağına inanıyoruz. Platformun Müslümanlara, İslam ümmetine hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir