• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Depremzedelerden Fırsatçılara Sitem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim`de meydan gelen depremler sonrası büyük mağduriyet yaşayan depremzedelerin çadır ve barınma sorunu bitmiyor. Branda satışlarında fahiş oranında yükseltilişin ticaretle uğraşan Vanlı tacirlerin ismini karaya çıkardığını söyleyen Fikret Aydın isimli esnaf, deprem sonrası branda satışlarında yapılan fırsatçılığı kınadıklarını söyledi.

Yapılan Fırsatçılığı Kınıyoruz

Van`da esnaflık yapan Fikret Aydın "Ticaretle uğraşıyorum. Naylon ve branda üzerine ticaretimiz var. Maalesef bu depremlerden dolayı evlerin yıkılması ve hasar görmesinden dolayı naylon ve brandalara büyük talep olmuştur. Bunu fırsat bilen fırsatçılar aşırı bu fiyatları yükselterek zaten depremle mağdur olan insanlarımızın daha çok mağdur olmalarına neden olmuştur. Brandanın metre karesi normal değerinden 3-5 kat fazlalaştırarak vatandaşlarımızı bir kez daha mağdur etmişlerdir. Bunu biz esnaflar olarak, brandacılar olarak yani bu işin gerçekten ticaretini yapan bizlerin ismimizin karalanmasına lekelenmesine neden olmuşlardır. Yapılan bu fırsatçılığı kınıyoruz." dedi.

Brandaların Metre Karesi 1 Lira

Naylon brandaların deprem öncesinde normal fiyatının 1 TL olduğunu deprem sonrasında da yine 1 TL olduğunun altını çizen Aydın, "Deprem sonrasında da brandaların satış fiyatından kesinlikle ödün vermedik. Deprem sonrası hiçbir şekilde fiyatlarımızı yükseltmedik. Eskiden olduğu gibi aynı fiyattır. Mavi, beyaz, sarı branda fark etmez tüm brandaların metre karesi 1 TL`dir. Naylonun metrekaresi ise branda`nın 3/1 kadardır, yani 35 kuruştur. Bu fiyat deprem öncesi de böyleydi şimdide aynıdır." dedi.

Murat Dalgın - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29802.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29803.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir