• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kars`ta 2 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kars`ta Kağızman-Karakurt karayolunda mayın araması yapan asker ile PKK`liler arsında çıkan çatışmada 2 PKK`linin öldürüldüğü ve kaçan bir araç içerisinden bulunan 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kağızman-Karakurt karayolunda mayın araması yapıldığı ve bir grup PKK`liye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Olay yerinden kaçan araçta bulunun 3 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Yapılan açıklamanın devamında çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtilerek, “20 Eylül 2015 Pazar günü saat 05.30`dan itibaren olay yerinde yapılan aramada bulunan 3 adet sırt çantası içerisinde; 1 adet savunma tipi el bombası, 2 adet bıçak, 15 metre elektrik kablosu, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet güneş paneli şarj aleti, 4 adet pilden oluşturulmuş batarya bloğu, 13 adet pil, 24 adet 12,7 mm çapında uçaksavar fişeği, 1 adet sabit 1 adet batarya şarj cihazı, 1 adet fotoğraf makinesi, 3 adet uyku tulumu, muhtelif giyim eşyası ve gıda maddesi ele geçirilmiş olup, adli tahkikata devam edilmektedir.” denildi.

Bahsi geçen grubun daha önce bir TCDD işçisinin hayatını kaybetmesine ve Sarıkamış Bayraktepe`de bulunan kayak tesisinin yakılması olayına karıştıkları belirtilen açıklamada, “Söz konusu grubun; 30 Temmuz 2015 tarihinde Kars/Sarıkamış/Soğanlı tren istasyonu mevkiinde tren yoluna EYP`li saldırı ve 1 TCDD işçisinin şehit edilmesi eylemini gerçekleştiren ve 13 Eylül 2015 tarihinde Sarıkamış Bayraktepe`de bulunan kayak tesisinin yakılması olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen grup olduğu tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Operasyonların devam edeceği açıklandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir