• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Depremzedeler: Bizi İstanbul`a Gönderin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da ardı ardına meydana gelen depremler ve hiç durmayan artçılar vatandaşların psikolojisini bozdu. Depremin üzerinden 41 gün geçmesine rağmen barınma sorunu başta olmak üzere birçok sıkıntı olduğu yerde duruyor.

Ölümüne Hasarlı Evlerinde Kalıyorlar
Depremzedelerden M. Salih Kalkan, biri özürlü olmak üzere 7 kişilik ailesiyle hasarlı olan evlerinde kalmaya devam ediyorlar. Kalkan; depremin üzerinden bunca vakit geçmesine rağmen kimsenin kapılarını çalmadığını belirterek, "Nerdeyse depremin ikinci ayına girmemize rağmen hala kimse gelip Allah rızası için halimizi sormamış, bizler evde çok ağır hasar olmamasına rağmen rahat edemiyoruz. Evin üzerimize yıkılmasından korkuyoruz. Her artçıda yüreğimiz ağzımıza geliyor" dedi.

Mümkünse Bizi İstanbul`a Gönderin
Kalkan, "Biz imkânsızlıktan bir branda bile alamadık, çadır deseniz zaten zenginlerin hakkı! Bu noktada gitmedik yer bırakmadım ama nafile… Tüm bunlardan vazgeçtik en azından ailemi bu ızdıraptan kurtarmak için valiliğin vatandaşları il dışına gönderdiğini duyduk. Bizde sizin vasıtanızla rica ediyoruz; mümkünse bizi de İstanbul`a gönderin. En azından bu noktada bize yardımcı olsalardı çok memnun kalırdık" dedi.

"İmkânım olsaydı kendim giderdim" diyen Kalkan "Depremden önce kıt kanaat geçiniyorduk. Birinci depremden bu yana çalışmıyorum. İmkânım olsaydı bende evimi taşıyacaktım ama gel gör ki imkânsızlık elimizi kolumuzu bağladı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Murat Dalgın-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29796.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir