• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Dünya Barışı `İslam Milleti` Kavramına Bağlıdır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Eğitim Birlikçileri Sendikası(Eğitim-Bir-Sen) ile Şuurlu Öğretmenler derneği (Öğ-Der) Şubeleri Şehitkâmil belediyesi konferans salonunda akşam saat:19.30`da "Mehmet Akif`ten Sezai Karakoç`a kadar İslam Milleti Kavramı" adıyla bir konferans düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Öğ-Der Şube başkanı Cemil Çiçek; İslam ümmeti kavramının son iki yüz yıldır batı dünyasının ithal ettiği fikir ve düşünceler karşısında adeta paslandığını belirterek İslam ümmeti kavramının tekrar canlanmasına katkı sağlamak amacıyla böyle bir program tertiplediklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mitad Sevim; Yıllardır eğitim ve öğretimde hala kılık kıyafet sorunun çözülmediğinin altını çizerek Eğitim ve Öğretime dair problemlerin bir an önce çözülmesini istedi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak söz alan yazar Şaban Abak ise, "İslam Milleti" kavramını önemine değinerek son iki yüz yıldır "İslam Milleti" kavramını teori ve pratikte kaybeden Müslüman dünyanın büyük bunalımlara girdiğini belirtti. Abak, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç ve Bediüzzaman gibi birçok İslam düşünürünün yazılarında hep "İslam Milleti" kavramının altını çizdiklerini belitti.

Müslüman Dünyanın, Ortadoğu`nun ve Dünya barışının "İslam Milleti" kavramına bağlı olduğunu belirten Abak, "Bizim yeryüzünde izzetle, şerefle bir peygamber toplumu olarak yaşayabilmemiz, kendi kültür ve medeniyetimizi yeniden inşa edebilmemiz her şeyden önce İslam Milleti şuuruna varmamızla olur" dedi.

"İslam millet" kavramı önündeki en büyük engelinin ırkçılık ve ulusalcılık olduğunu belirten Abak; yeryüzünde İslam ve küfür diye iki milletin olduğunu ve İslam düşmanlarının Müslümanlarla baş edebilmek için İslam Milleti Kavramına karşı ırkçılık ve ulusalcılık kavramlarını öne sürdüğünü belirtti.

İslam Milleti arasında sınırların ve pasaportların olmaması gerektiğini vurgulayan Abak, "İslam toprakları üzerinde yaşayanlara İslam Milleti denir… Ortak ordu, Ortak Siyasi politika, teknoloji ve bilimlerde ortak yatırımları olmalı. Federe devletler biçimde büyük bir çatı altında olunabilir" dedi.

Batının Irkçılık ve ulusalcılık fitnesini hala elinde tuttuğunu belirten Abak, Türkleri Şamanizm`e dayandıranlar Kürtleri de Zerdüştlüğe dayandırmakla kalmadıklarını, Arapları dahi İslam öncesi batıl inançlara dayayıp İslam`dan uzaklaştırmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Şefik Mert-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir