• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Batman Valiliği`nden iş makinelerinin kullanımına düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği son zamanlarda kamu ve özel sektörlere ait iş makinelerinin, bir takım kişi ve gruplarca yasadışı faaliyetlerde kullanıldığı, bu araçlarla cadde ve sokaklarda hendekler kazıldığı, böylelikle; kamu güvenliğinin, seyahat özgürlüğünün ortadan kaldırılması nedeniyle, bu makinelerin kullanımı ile ilgili bazı düzenlemeler yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Son zamanlarda kamu ve özel sektörlere ait iş makinelerinin bir takım kişi ve gruplarca yasadışı faaliyetlerde kullanıldığı, bu araçlarla cadde ve sokaklarda hendekler kazıldığı, böylelikle; kamu güvenliğinin, seyahat özgürlüğünün ortadan kaldırılmasının, güvenlik birimlerimizin çalışmalarının engellenmesinin amaçlandığı müşahede edilmektedir. Bu itibarla kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ile özel ve katma bütçeli daireler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait yükleyici, kazıcı – yükleyici ekskavatör, dozer, greyder, zemin delgi makineleri ve benzeri iş makinalarının kullanımı, sevk ve idaresi ile ilgili gerekli görülen hususlar, Valiliğimiz tarafından ikinci bir emre kadar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu`nun 11/C maddesine istinaden aşağıda belirtildiği şekilde düzenlenmiştir.“ ifadeleri kullanıldı.

Valiliğin yaptığı düzenlemeler  şu şekilde sıralandı:

“1.İş makinesinin ruhsat sahibine ait bilgiler, iş makinesi plaka no, operatörünün adı soyadı ve T.C. Kimlik numarası bilgileri, iş makinesinin hangi kurum veya kuruluş veya kişi adına iş yaptığı, iş makinesinin hangi iş için görevlendirildiği, iş makinesinin hangi güzergâhta hangi saatler arasında çalışma yapacağına ilişkin bilgileri içeren bir “İş Makinesi Görev Belgesi” (Ek-1) ,günlük olarak düzenlenerek, yetkilisi tarafından imzalanıp, mühür/kaşe yapılmak suretiyle, iş makinesi operatörüne teslim edilecek, bir örneği de kurumunda muhafaza edilecektir.

2.Özel sektör firmaları tarafından kiralanan araçlar için benzer uygulama, Emniyet ve Jandarma tarafından, (Ek-2 form esas alınmak suretiyle) görev ve sorumluluk bölgeleri itibari ile planlanarak takibi sağlanacaktır. 

3.Özel ve kamu sektörüne ait tüm iş makineleri kolluk kuvvetleri tarafından iş makineleri gerek seyir halinde, gerekse de çalışma esnasında denetime tabi tutulacak ve yukarıda muhteviyatı belirtilen ve bir örneği ekte bulunan “İş Makinesi Görev Belgesi” sorulacaktır. Bu belgeyi ibraz edemeyen iş makineleri derhal parka çekilecektir. Parka çekilen iş makineleri gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra yetkilisi tarafından teslim alınabilecektir.

4.Üçüncü madde uyarınca, iş makinesinin parka çekilmesi halinde oluşan her türlü çekici, otopark, diğer masraflar çekilen iş makinesinin ilgilisi tarafından karşılanacaktır.

5.Yaygın şiddet olaylarının cereyan etmesi halinde Mülki Amirin emri ile, “İş Makinesi Görev Belgesi” bulunduran araçlardan da işlerine ara vermeleri ve gösterilecek yere park etmeleri kolluk tarafından istenebilecektir. Bu durumda araçların yaptıkları işe ara vermeleri ve kendilerine gösterilen yere park etmeleri zorunludur.“   (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir