• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Balyoz Duruşması Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

``Balyoz Planı`` davasının tutuksuz sanığı Yarbay Tülay Delibaş, ``Ben suç tarihlerinde çocuğuna anne sütü veren biriydim, hiçbir hukuk dışı faaliyetin içinde olmadım`` dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, dijital veri mağduru olduğunu ve bunlarla ilgili suçlandığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Ertuğrul`un savunmasını bitirmesinin ardından tutuklu sanık Albay Sinan Topuz da savunmasını tamamladı.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, tutuklu sanıkların savunmalarını tamamladığını, tutuksuz sanıklara geçileceğini söyledi.

Tutuksuz sanık Yarbay Tülay Delibaş, 1. Ordu Komutanlığında 5-7 Mart 2003 tarihlerinde düzenlenen plan seminerine katılmadığını ifade etti.

Suç tarihinde ikinci çocuğuna hamile olduğunu ve riskli bir hamilelik dönemi yaşadığı için 15 Eylül 2002 ve 13 Haziran 2003 tarihleri arasında izne ayrıldığını kaydeden Delibaş, ``Ben suç tarihlerinde çocuğuna anne sütü veren biriydim. Hiçbir hukuk dışı faaliyetin içinde olmadım. O tarihlerde ücretsiz izinde olduğuma dair raporları savcılığa sundum. Ancak buna rağmen sanık olarak karşınızda suçlamalara ilişkin savunma yapıyorum`` diye konuştu.

Delibaş, Eskişehir`de emekli Albay Hakan Büyük`ün evinden çıktığı iddia edilen flash bellekteki dijital veriler nedeniyle suçlandığını ifade ederek, sanık Büyük`ü tanımadığını belirtti.

Tülay Delibaş, ``Ben, yeni doğmuş çocuğumu emzirmekten, 6 yaşına basan çocuğuma okuma yazma öğretmekten, ev işleri düzenlemekten ve akşam yemeği hazırlamaktan başka bir tasarı yapmadım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum`` şeklinde konuştu.

Duruşma 5 Aralık Pazartesi gününe ertelendi.

Bu arada, davanın tutuklu sanıklarından Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy`un (60), Silivri 4 No`lu Cezaevinde, 28 yaşındaki Melike Kaynak ile evlendiği öğrenildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir