• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Turizm sektörünün pamuk ipliğine bağlı olduğunu ifade eden Bursa Skal Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, şiddet olaylarından en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini, Türkiye`ye yönelik turların iptal edilmeye başladığını vurguladı.

Bursa Skal Kulüp Eylül ayı toplantısı Ahmet Yaşar ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar`ın misafir olduğu toplantıya, Türk Golf Milli Takımı Antrenörü Gencer Özcan, Uluslararası Golf Operatörleri Birliği Türkiye Temsilcisi Kurtuluş Gülşen, Ankara Skal Kulüp Saymanı Hasan Bozkurt katıldı.

Konuşmasına Bursa ile ilgili bilgiler ile başlayan Bursa Skal Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Güney Marmara illerinin yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcıların da ilgisini çektiğini kaydetti. Yeni yatırımlar ile Güney Marmara`da 9 bine yakın yatağın devreye girmesinin beklendiğini dile getiren Varlık,  “Bursa`da Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Turizm İşletme Belgeli toplam 38 otelde 3 bin 73 oda ve 6 bin 208 yatak yer alıyor. Yatırımcıların ve uluslararası zincirlerin dikkatini çeken Bursa`da yeni otel yatırımları da devam ediyor. Bakanlıktan yatırım belgesi alan toplam 29 otelin devreye girmesiyle 3 bin 400`ün üzerinde oda ve 7 binin üzerinde yatak ilave olacak.” dedi.

Yatırımların artmasından çok, yatırımların belirli altyapı üzerine inşa edilmesinin önemine değinen Vehbi Varlık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Turizm Konseyi`nin Bursa için turizm master planı çalışmalarına başlamış olmasının altyapı sorununu çözeceğini belirtti.

Turizm şiddet olaylarından etkilendi

Türkiye`de uzun yıllar sonra yeniden artan şiddet olaylarından ve ölümlerlen dolayı derin üzüntü yaşandığını ifade eden Başkan Varlık, turizm sektörünün pamuk ipliğine bağlı olduğunu,  terörden etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini söyledi.

Tur operatörlerinin ve kruvaziyer firmalarının Türkiye`ye yönelik iptallerini sürdürdüğünü dile getiren Varlık,  “Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği'nin (AKTOB) araştırmasına göre, Almanya'dan Türkiye'ye yeni rezervasyon gelmiyor, olanlar da iptal ediliyor. Turizm devlerinden TUI'nin ücretsiz rezervasyon iptali yaptığı açıklandı. Kültür turları yapan Studiosus ve Gebeco'nun, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan turlarını, ayrıca Öger Tours'un da terör tehlikesi nedeniyle Van, Mardin, Diyarbakır gibi kentleri de içine alan bu bölgelere yönelik turları iptal ettiği belirtildi.” diye konuştu.

Varlık, Bursa`da da turizm sektörünün bu olumsuz ortamdan etkilendiğini söyledi.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar`ın konuşmasının ardından,  2. Bursa Turizm Zirvesi Koordinatörü Hasan Eker, 2. Bursa Turizm Zirvesi ile ilgili üyelere bilgi verdi. (İLKHA)