• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Gaz Kokusu Ciddiye Alınmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa yazılı açıklamasında, son günlerde özellikle Gülistan Caddesindeki esnafların yakınmalarına ve tepkilerine neden olan `Gaz Kokusu` ile ilgili olarak derneklerinin gereken girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

Gülistan Caddesinde yüz yüze görüştükleri çok sayıda esnafın, sabah saatlerinde işyerlerini açtıklarında içeride mahiyetini bilmedikleri pis gaz kokusu nedeniyle endişeye kapıldıklarını, olası bir patlama endişesinden dolayı lambalarını yakmadıklarını ve kibrit-çakmak çakmadıklarını beyan ettiklerini belirten Argünağa, "Bazı esnaflar, `büyük depremler öncesinde gazların açığa çıktığı yolundaki duyumlar var. Acaba büyük bir deprem mi yaşanacak?` diye endişelerini de ifade etmişlerdir. Özellikle 28 ve 29 Kasım 2011 tarihlerinde çevrede etkili olan pis gaz kokusunun durumu hakkında Çevre ve Şehircilik yetkilileri hemen tarafımızca uyarılmış ve bilgilendirilmiştir. Bu konuda gereken gaz ölçümlerinin ivedilikle yapılacağı sözü tarafımıza şifahi olarak verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak esnaflarla ayrıca uzun görüşmeler yaparak, çalışmalarını raporlaştırarak sorunu Batman Kent Konseyi gündemine de taşıyacaklarını ve takipçisi olacaklarını dile getiren Argünağa, "Gaz kokusu ciddiye alınmalıdır. Olası bir facianın sorumluluğunu hatırlatırken, vatandaşların endişelerinin bir an önce giderilmesi ve gaz kokusunun kaynağının açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. Başta Sayın Valimizin olaya el koymasını, acilen ilgilileri harekete geçirmesini, bu konuda basını bilgilendirme toplantısı yapılmasını öneriyoruz. Rafine edilmiş benzin üzerinde yüzen ve geçmişte acı olaylar yaşamış Batman gerçeğini bir kere daha hatırlatırken, ilgilileri sorumluluk bilinciyle göreve davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Veysi Demir - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir