• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bir Kan Davası Daha Barışla Sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil`de 72 gün önce alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüştü. Bıçakların kullanıldığı kavgada, 5 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Çapabulut Diyarbakır Üniversitesi Tıp fakültesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Çapabulut ve Doğru aileleri arasındaki husumetin sona ermesi için girişimlerden bulunan Bismil Müftüsü Hanifi Ballı`nın çabaları sonuç verdi. Kan davası, Mütü Ballı`nın yanı sıra İsalı Köyünde Seyit M. Sait Ayhan, Göksü İmamı Alaattin Yılmaz Yavuz, ilçenin illeri gelenlerinden İhsan Zorooğlu, Ali Çetin, Vehbi Kutlay, H. Ömer Çalın, M. Şakir Platin, H. Nevzat Özmen ve Dr Remzi Güneş`in arabulurcuğuyla sona erdi.

Aileler arasından sağlanan barışın ardından yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeği düzenlendi.

Kur`an ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, İslam dininin gereğinin yerine getirilmesinin önemine değinerek, "Benim her iki aileden isteğim şudur; bugün itibariyle geçmişte yaşanan olayın unutulması ve bundan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleridir. Kol kırılır yen içinde kalır misali, bizler olayın yaşandığı o günü yaşanmamış bir gün olarak kabul edeceğiz ve bu acımızı hep birlikte kalbimize gömeceğiz. Allah Kur`an-ı Kerim `de kim bağışlar ve barışı sağlarsa, onun mükâfatı Allah`a aittir. Doğrusu O, zalimleri sevmez` buyuruyor. Bu sebeple Çapabulut ailesi ve Doğru ailesi arasında barış tesis eden kardeşlerimi tebrik ediyorum. Takdir ediyorum" dedi.

Müftü Ballı, Peygamber Efendimiz, `komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` diyor, bakın reddediyor. Açlığı bile kabul etmezken, düşmanlık zaten reddedilmiş. Bizi birbirimize bağlayan gerçekten birçok bağ var. Bizi ayrışmaya değil daha çok birbirini sevmeye, kardeşliğe, birleştirmeye, yardımlaşmaya sevk ediyor" şeklinde konuştu.

Barış töreninde havada tutulan Kur`an-ı Kerim`in altından tek tek geçen aile mensuplarının tokalaşıp sarılmalarının barış yemeğine geçildi.

Hasan Gündüz - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29759.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29760.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29761.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29762.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir