• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Depremin 40. Gününde Mevlit Programı Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Müftülüğü, Van`ın iskele Caddesi üzerindeki Mimar Sinan Çadır Kentinde depremin kırkıncı günü münasebetiyle mevlit programı düzenledi.

Program Van Müftüsü Nimetullah Arvas`ın açılış konuşmasıyla başladı. Kâinatta bulunan her varlığın fena bulacağını hatırlatan Nimetullah Arvas, "İslam âlimleri hayatı dünya hayatı, kabir hayatı ve ahiret hayatı olmak üzere üç kısma ayırmıştır. Allah`u Teâlâ kendisine ibadet etmek üzere yarattığı insanları imtihan etmektedir. Allah`u Teâlâ sonradan yaratmış olduğu kâinatta fizik kuralları çerçevesinde bazı hadiseler meydana getirmektedir. Bazen de fizik ve kimya kuralları dışında bazı hadiseler meydana gelmektedir…" dedi.

"Biz Sizleri Biraz Korku, Biraz Açlık… İle Sizleri İmtihan Etmekteyiz."
"Biz sizleri biraz korku, biraz açlık, nefislerinizin eksilmesi, mallarınızın eksilmesiyle sizleri imtihan etmekteyiz" ayetiyle konuşmasını sürdüren Arvas, "Ayeti kerimenin devamında bu bela ve musibetler karşısında "sabredenleri müjdele" buyurmaktadır. Peki sabredenlerin ölçüsü nedir? Ayetin devamında "o sabreden müminler o kimselerdir ki, bir imtihanla karşılaştıklarında "Biz Allah`a aidiz ve biz tekrar Allah`u Teâlâ`ya döndürüleceğiz" yani esas yurdumuza döneceğiz… Müminin hayatı sıkıntı, musibet, dert ve kederlerden değildir. Bu gibi durumlarda müminlere düşen görev sabırla itikadını inancını ve iradesini kaybetmeden Allah`a tevekkül etmek, Allah`a bağlanmak ve Allah Teâlâ`dan hayır dua da bulunmaktır" diye konuştu.

Depremde Hayatını Kaybedenler Şehit Gibidir
Konuşmasının devamında Arvas, "… Müminler imanın 6 şartına iman etmiş. Bu gibi musibetlerde vefat eden Müslümanların şehit olduğunu peygamber efendimiz haber vermektedir. Arzi ve semavi musibetlerde hayatını kaybedenlerin şehit olduklarını peygamber bize müjdelemiştir. Dolayısıyla 40. gününe geldiğimiz bu deprem musibetinde yakınlarımız vefat etti. Erciş ilçemizde vefat edenlerin 15 tanesi Kur`an talebesiydi. "insan nasıl yaşarsa öyle vefat eder nasıl vefat ederse öyle dirilir" buyuruyor efendimiz…" dedi.

Depremler münasebetiyle hayatını kaybeden vatandaşların ruhlarına ithaf etmek üzere mevlüdü şerif ve Kur`an-ı Kerim okunacağını söyleyen Arvas sözlerini şöyle tamamladı: "Burada ve diğer çadırlarda tüm kardeşlerimiz için okunan Yasin-i şerifler ve mevlitler bu kardeşlerimize ithaf edeceğiz. Yaralı kardeşlerimiz için dua edeceğiz ve tekrar böylesi musibetlerle karşılaşmamak için de dua edeceğiz. İnşallah yakında kuran kursu da açtıracağız bu noktada bizler gayretli olacağız."

Program müftü Arvas`ın yaptığı duayla son buldu.

Murat Dalgın - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29756.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29757.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29758.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir