• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
STK`lar Göç Eden Depremzedelere Umut Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Yaşanan deprem felaketinin ardından devam eden artçı sarsıntılar ve soğuk havanın da etkisiyle Van`daki halk çareyi büyük şehirlere göç etmekte buluyor. Göç eden aileler STK`ların da yardımıyla hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Daha önce de 90 depremzede aileye temel ev ihtiyacı yardımında bulunan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Mersin Şubesi diğer STK`lar ile birlikte yardımlarına devam ediyor. Son olarak Adana Umut Der ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu depremzedelere yardım için bir kamyon temel ev eşyasını Mersin Mustazaf Der`e ulaştırdı.

Konuyla ilgili olarak Adana Umut Der başkanı Selahattin Yeniay "Bize ulaştırılan yardımları Van`dan göç eden depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Yaptığımız yardımlar genellikle gıda ve temel ev eşyası oldu. Yardımlarımızı sadece Adana ilimizle sınırlı tutmayıp Mersin`e göç eden aile sayısının da çok olması sebebiyle elimizdeki eşyaların bir kısmını da Kardeş Dernek Mersin Mustazaf Der`e ulaştırdık. Mustazaf Der aracılığı ile bu yardımlarımız inşallah bir çok mağdur aileye umut olur" dedi.

Gazze`nin çığlığına sessiz kalmayan Topçuoğlu ailesi Vanlı depremzedelerin çığlığına da sessiz kalmadı.
Konuşmasının devamında Gazze`deki insanlık dramına seyirci kalmayıp oradaki kardeşlerine insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin izzetli şehitlerinden olan Çetin Topçuoğlu`nun ailesine teşekkürlerini sunan Yeniay "Çetin Topçuoğlu abimiz Siyonist İsrail zulmü altında inleyen ve yardıma muhtaç olan Gazzeli kardeşlerimizin yardımına koştu ve bu uğurda canını Rabbine feda edinceye kadar izzetli bir şekilde direndi. Geride kalan ve onun izzetli yolunu sürdüren ailesi de Van`daki kardeşlerinin çığlığına sessiz kalmayarak, onlara ulaştırmamız için derneğimize çok miktarda temel ev eşyası yardımında bulundu. Mersin`e götürdüğümüz yardımların çoğunu Topçuoğlu ailesinden aldık. Şehidin ailesinden aldığımız yardımlar on depremzede aileye umut oldu. Rabbim kendilerinden razı olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Öte yandan Mersin Mustazaf Der Şube Başkanı Veysi Yumlu da, depremzedeler adına Adana Umut Der ve Şehid Çetin Topçuoğlu`nun ailesine teşekkürlerini sundu.

Yunus Yüksel - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29753.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29754.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29755.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir