• DOLAR 34.288
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2917.089
  • ...
Mustazaf-Der`den Çeçen Mültecilere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, Rus işgali sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Yalova TİGEM Mülteci Kampında çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Çeçen mültecilere yardımda bulunmaya devam ediyor.

 

Temel gıda maddelerinin bulunduğu erzak paketlerini Çeçen mültecilerine ulaştıran Mustazaf-Der Bursa Şubesi başkanı Orhan Dikgöz, bu erzak paketleri ile birlikte kendilerine nakdi yardımda bulunduklarını da belirtti. Bunun yeterli olmadığını söyleyen Başkan Dikgöz, Çeçen mültecilerin oturma izni olmadığı için herhangi bir yerde çalışamıyor ve kaçak olarak çalışan ve çalıştıranlara da ceza uygulanıyor.

 

Çalışma İzni İstiyorlar
Dikgöz Çeçen mültecilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için mutlaka biran önce kendilerine oturma izni verilmesi gerekiyor. Yetkililerden tek istedikleri herhangi bir işte çalışabilmek ve kendi ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabilmek olduğunu söyledi.

 

Bütün Çeçen mülteciler sivil toplum kuruluşlarının aracılığıyla ve hayırsever insanların yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyorlar.

 

Biz de dernek olarak çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Çeçen kardeşlerimize yardımcı olmak için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.
(Mehmet Şah Mikyas - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir