• DOLAR 34.272
  • EURO 37.438
  • ALTIN 2918.231
  • ...
Bağış: Erdoğan`ın Yatak Odası Dinlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bağış, bir dergiye yapılan baskında Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşinin yatak odalarındaki özel sohbetlerin kaydının bulunduğunu söyledi. Türkiye`deki gazetecilerin meslekî faaliyetlerinden tutuklanmadıklarına işaret eden Bağış, bu kişilerle ilgili ya yasa dışı örgüt üyeliği ya da seçilmiş hükümeti demokratik olmayan yollarla devirmeye çalışmak gibi iddialar bulunduğunu kaydetti.
 
Bu konuda kendisinden örnek veren Bakan, bir dergiye yapılan baskında ele geçirilen CD`den kendisine ait özel telefon görüşmesi kayıtlarının çıkması üzerine savcılığa çağrılarak bilgisine başvurulduğunu anlattı. Yasadışı yollarla elde edilmiş bu kayıtlardan şikâyetçi olduğunu bildiren Egemen Bağış, "Maalesef bu baskınların bazılarında Başbakan`ın eşiyle yatak odalarındaki özel sohbetlerinin kaydı bile bulundu. O halde bu, sadece basitçe basın özgürlüğü davası olamaz. Başka birçok unsur var.
 
İtalya`daki Temiz Eller davasını ve başka ülkelerdeki benzer davaları hatırlatıyor." diye konuştu. Bakan, yargılamalar neticelenene kadar herkesin masum olduğunu vurgularken, "Savcılar bu kişiler hakkında topladıkları kanıtlar ve belgelerle hakimleri (tutuklamaya) ikna edebilmişlerdir.`` dedi.

Türkiye`nin yargı sorunları olduğunu söyleyen Bağış, hem kendisinin hem de iktidar olan partisinin 4 yıl önce mahkemede yargılandıklarını hatırlattı. Oğluna ilişkin bir hatırasını da paylaştı. AK Parti`yi kapatma davası sürecinde birçok olumsuzluklarla karşılaştığını anlatan Bağış, ``Hatta 9 yaşındaki oğlumun hayatı bile zorlaştı. Bir gün bir arkadaşıyla sokakta oynarken arkadaşı, bisikletini ödünç istiyor. Oğlum `hayır` deyince arkadaşı `Babanın partisini kapatacaklar, işsiz kalacak ve bundan sonra bisiklete binemeyeceksin` şeklinde konuşmuş. Evde 2 gün ağladı. Bu tür olumsuzluklara katlanmak zorunda kaldık, Allah`a şükür geride kaldı.`` ifadesini kullandı.

Bağış, Avrupa Parlamentosu`nda önceki gün yapılan toplantıda Hollandalı ırkçı milletvekili Barry Madlener`in karikatür provokasyonuyla ilgili olarak da, "İslam değerlerine hakaret etmeye kalkmasınlar. Yoksa espriye çok açık bir insan olduğumu zaten herkes biliyor.`` şeklinde konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir