• DOLAR 34.276
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2891.737
  • ...
HÜDA PAR`dan gündemle ilgili önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medyadan şu açıklamalarda bulundular;

1-Devlet, Cizre'de güvenliği sağlayayım derken güvenlikçi anlayışa evrilmiş durumda.
Keskin nişancılar, silahlı silahsız ayırımı yapmıyor.

2-Cizre'de elektrikler kesik, su sıkıntısı yaşanıyor.

3-Daha önce üyelerimizin yoğun olarak bulunduğu Nur Mah. 27 Aralık 2014 gecesi PKK tarafından 10 saat silahlı kuşatma altında tutulmuştu.4-Bu kuşatma sonucunda evinin önünde PKK'lilerce vurulan 65 yaşındaki Abdullah amcamızı maalesef geç müdahaleden dolayı kaybetmiştik.

5-Şimdi de asker ve polislerce benzer bir kuşatma var. İki ateş arasında kalıp da yaralanan sivil masum insanlar hastaneye götürülemiyor.

6-Özellikle diyaliz hastaları ciddi sıkıntı çekiyor. Tam bir savaş halinin yaşandığını söyleyebiliriz.

7- Güvenlik bölgelerindeki "Vur" emrini keyfi uygulamalara dönüştürecek"Yan Cizre'm yan"cılara dikkat edilmesi ve fırsat verilmemesi gerekir.

8-Siyaset çözüm üretmeli, yeni tahrik ve provokasyonlara meydan verecek yaklaşımlardan uzak durmalıdır.

9-Silahlı mücadelenin halka zarar verdiğinin ortaya çıktığı bu vasatta HDP, bedeli ne olursa olsun örgüte silah bırakma çağrısı yapmalıdır.

10-Çağrı yanıtsız kalır veya reddedilirse buna karşı girişilecek bir açlık grevinin çok daha büyük bir anlamı olacaktır. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin,

1 - "Yine söylüyorum; çatışma olmamalı, PKK tamamıyla sınır dışına çekilip, silahı bırakmalı, ordu da kışlasına çekilmeli"

2 - Çatışma olacaksa da bu, ordu ile PKK arasında kalmalı, halklar savaşın içine sokulmamalı.

3 - Batıdaki Kürtler'e yönelik saldırılar, Kürt halkına yönelik saldırılardır. Bu saldırılar PKK'ya hiçbir zarar vermiyor,bilakis fayda veriyor.

4 - Varsa HDP'nin karıştığı bir suç, bunun hesabı hukuk üzerinden sorulmalı. Siyasi partilerin muhatabı hukuktur, kontrolsuz kitleler değil.

5 - Her ne kdar HDP, cinayet/katliam işleyen PKK'nın dektekçisi ve savunucusu olsa da HDP binalarına yönelik saldırılar doğru değildir.

HÜR DAVA PARTİSİ HÜDA PAR KURUCU GENEL BAŞKAN MEHMET HÜSEYİN YILMAZ,

1- Ç. sürecinin bozulması ile beraber artan/artırılan şiddet olaylarının son bulması için tahriklere kapılmamalı ve sağduyulu davranılmalıdır.

2- HDP parti teşkilatlarına yönelik saldırıları doğru bulmuyoruz. şiddet eylemlerinin, amaçlanan kaos planına hizmet ettiği herkesçe görülmeli.

3 - Taraftarları sokaklara inen/indirilen partiler, mensuplarını hemen sokaklardan çekmeli, şiddet eylemlerinden uzak durmalarını sağlamalıdır.

4 - Siyaset yoluyla konuşarak hal edemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. halkın can ve mal güvenliği, partilerin menfaatlerinden önce gelir.

5 - Batı illerindeki Kürt vatandaşlara yönelik ırkçı saldırılara derhal son verilmeli, yeni saldırıların olmaması için yetkililer tedbir almalı.

6 - Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerleşim yerlerindeki halkın zarar görmemesi ve temel ihtiyaçlarının karşılaması için tedbirler alınmalıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir