• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sigorta konusundaki yasal boşluk halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde meydana gelen şiddet olaylarının en büyük mağduru şüphesiz halk oluyor. Evleri, işyerleri ve araçları yakılan mağdur halk, ne yapacağını şaşırmış durumda. Birçok sigorta şirketinin bazı riskleri teminat altına almak istememesi hem halkı hem de acenteleri mağdur ediyor.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Tüm Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi, önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede yaşanan olaylarda bazı risklerin teminatsız kalması konusunda yasalarda bir boşluk olduğunu ifade eden Büyükçelebi, bu sorunu gidermenin meclisin görevi olduğunu belirtti.

Sigorta şirketlerinin doğuda yaşanan olaylardan dolayı risk almak istememesinin birçok kesimi mağdur ettiğini belirten Büyükçelebi, “Terörün yarattığı bir risk var ortada bu riski de sigorta şirketleri göz göre göre katlanmak istemiyorlar. Burada hem acenteler hem de sigortalar çok ciddi bir problem yaşıyor. Yıllardır sigortasını yaptırmış primini ödemiş kişiye ‘ben seni sigortalatmıyorum veya teminatını ödemiyorum’ denildiği zaman vatandaş zor durumda kalıyor. Acente şirketleri de bu soruna karşılık veremediği için zor durum yaşıyor.” dedi.

Bazı risklerin teminatsız kalmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Büyükçelebi, bu konuda teminat verilemeyen risklerle ilgili bir havuzun işe yarayabileceğini düşündüklerini söyledi.

“Bu konuda yasal boşluk var”

Devletin terör olaylarında halka verdiği bir takım tazminatlar olduğunu hatırlatan Büyükçelebi, şöyle konuştu: “Herhangi bir şekilde evine veya araçlara bir zarar dokunduğu zaman yapılabilecek şey devlete başvuru yapıp halini anlatmaktır. Acenteler olarak biz her zaman vatandaşın yanında olmak isteriz ama yapamadığımız zorda kaldığımız durumlar var.”

Halkın mağdur olduğu bazı risklerin teminatsız kalması konusunda yasalarda bir boşluk olduğunu ifade eden Büyükçelebi, yeni hükümet oluştuğunda bunun üzerine gitmekte fayda olacağını bunu yasalaştırmanın da meclisin görevi olduğunu söyledi.

Trafik poliçelerinde son günlerde ciddi manada artış yaşandığını ifade eden Büyükçelebi,“Trafik poliçelerinde son günlerde ciddi manada artışlar yaşandı. Bunun önemli nedenlerinden biri hazinenin teminatlarda yapmış olduğu değişikliklerdir. İkinci nedeni ise; terör olaylarından dolayı araç yakılması gibi durumlardan dolayı şirketlerin bu bölgede çok fazla hasar almasına sebebiyet veriyor. Bundan dolayı şirketler bu bölgede fiyatlarını maksimum seviyede tutuyorlar.” ifadelerini kullandı.     (Osman Gülebak - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir