• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan ve Davutoğlu`ndan itidal çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nın Dağlıca ve Iğdır'da asker ve polise karşı gerçekleştirdiği saldırıları protesto eden vatandaşlar sokağa döküldü. Bu saldırıları lanetleyen vatandaşların iyi niyetten doğan enerjisini toplumsal karmaşaya dönüştürmeye çalışan Ülkücüler, halkı tahrik ederek sivillere yönelik linç girişiminde bulunuyor.

"BAHÇELİ SOKAĞA ÇAĞIRIYOR"

Sokaktaki bu karmaşaya destek veren MHP Lideri Devlet Bahçeli Ülkücüleri sokağa dökerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu sağduyu çağrısında bulundu.

"GÜN SUÇLAMALAR GÜNÜ DEĞİL"

Dağlıca'da hayatını kaybeden 16 asker için sabah saatlerinde Van'da gerçekleştirilen törene katılan Başbakan Davutoğlu "Hiçbir yerde bu toprağın çocukları arasında fitne çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Gün suçlamalar günü değil. Süphan Dağı şahit olsun ki bu emanetlere sahip çıkacağız" sözleriyle itidal çağrısı yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı toplantıda ve sosyal medya üzerinden sağduyu çağrısı yaptı.

"PROVOKASYONA GELMEYEREK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Bizim mücadelemiz sadece ve sadece teröriste karşıdır diyerek sokakta sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiren gruplara tepki gösteren Erdoğan; "Vatandaş olarak, tahriklere, provokasyonlara asla gelmeyerek, üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmiş oluruz. Vatandaşlarımızdan terörle mücadele sürecinde sağduyularını ve metanetlerini muhafaza etmelerini rica ediyorum. Bugüne kadar nice badirelerin üstesinden gelmeyi başaran Türkiye, bölücü terör meselesini de çözecektir." dedi.

sabah.com.tr

Bu haberler de ilginizi çekebilir