• DOLAR 32.258
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2401.248
  • ...
Mardin Valiliği`nden saldırısı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Dargeçit ilçesinde akşam saatlerde zırhlı polis aracına PKK`lılarca düzenlenen saldırıya ilişkin Mardin Valiliği`nden açıklama geldi.

Açıklamada, Mardin`in Midyat ilçesinden Dargeçit ilçesine göreve giden polis ekibine saat:16.30 sıralarında PKK`lılara daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu bir polisin yaşamını yitirdiği, 3 polisin de yaralandığı aktarıldı.

Yaralı polisin tedavilerine devam edildiği kaydedildiği açıklamada, hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Mardin`in Dargeçit ilçesinde seyir halinde olan zırhlı polis aracının geçişinde daha önce PKK`liler tarafından yola döşenen mayın akşam saatlerinde uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Saldırıda, 2'si ağır olmak üzere 4 polis memuru yaralanmış ve yaralı polisler olay yerine çağrılan ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaralı polislerden Ercan Hırçın (37) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Evli ve 2 çocuk babası olan polis memuru Ercan Hırçın, Mardin'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Karabük'e getirileceği öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir