• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Balık sezonu başladı ama Diyarbakırlı satıcılar şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Eylül`de av yasağının kalkmasıyla `Vira Bismillah` diyerek tekneleriyle Deniz` e açılan balıkçıla,r balığın bu yılki bereketinden memnun, ancak Diyarbakır`daki balık satıcıları, piyasanın durgunluğundan şikâyetçi oldu.

`Vira bismillah` diyen balıkçılar Deniz`e açılarak sezonun açılışını yaptı. Balıkçıların ağlarına ise en çok hamsi, sardalya ve istavrit takıldı.

Avlanan balıklarla birlikte tezgahlar şenlenirken, Diyarbakır`daki bazı balık satıcıları, bölgede yaşanan çatışmalardan olumsuz etkilendiklerini ve bu yüzden piyasanın durgun olduğunu söylediler.

Balık fiyatları geçen yılla aynı olduğu halde satış yapamadıklarını ifade eden balık satıcısı  Yaşar Batubayır, “Balık sezonu başladı. En çok sattığımız balık Alabalık, Çupra, Sazan, Levrek  ve Hamsi. Ayrıca çeşitlerin hepsi bizde mevcut, tezgahımızı balıkla doldurduk, ancak olaylardan dolayı kimse dışarı çıkmıyor. Akşam saat 8`den sonra buralarda insan kalmıyor. Piyasa durgun olduğu için bizim de işlerimiz durgun. Sezon yeni başlamasına rağmen, balık fiyatları geçen seneyle aynı ama, olaylar nedeniyle satış yapamıyoruz.” dedi.

Balık fiyatlarının Dolar`a bağlı olduğunu söyleyen Mehmet Akarsu, “ Yaz boyunca sadece çay balığı dediğimiz Çupra, Aynalı Sazan, Turna satıyorduk. Balık sezonu başladı. Bundan sonra balık çeşitleri çoğalacaktır. Fiyatlar normaldir. İlerisi için balık sezonunun açılmasıyla fiyatlar daha da değişecektir. Balık fiyatları dolara bağlıdır. Dolar yükselir veya düşerse, balık fiyatları da değişir. Temennimiz odur ki balık fiyatları düşsün milletimiz faydalansın.  Tezgahlardaki bakılardan en çok tercih edilen balık, şu anda Çupra, Karagevreği  ve Levlektir. Bizde genel de müşterilerimize bu balıkları tavsiye ediyoruz. (Mustafa Kaynak/Yunus Sırat-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir