• DOLAR 32.523
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2422.67
  • ...
`MHP Ulusalcılıkta CHP ile Aynı Noktaya Geldi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`yi de eleştiren Çelik, "Sayın Bahçeli ve ekibi ulusalcılık konusunda CHP ile aynı noktaya geldi." dedi.
 
Bahçeli`nin, İstiklal Mahkemelerinin zulümlerini kuruluş yıllarının olağanüstü yargılama anlayışı olarak nitelendirdiğini belirten Çelik, Türkiye`de İstiklal Mahkemeleri dosyasının henüz açılmadığını kaydetti. Çelik, "Kel Alileri, Ali Çetinkayaları kutsayacaksınız, ondan sonra da AK Parti`nin bölücülük yaptığından bahsedeceksiniz. Buna tek kelime ile pes diyorum." şekline konuştu.
 
"KUYUCU MURAT PAŞA USULLERİ İLE TERÖRLE MÜCADELE EDİLMEZ"
Tarihten ders çıkarmak gerektiğini söyleyen Çelik, "Öz eleştiri yapmak, insanın kendi tarihi ile yüzleşmesi, birilerinin zannettiği gibi Türk milletini şöyle ya da böyle göstermek değildir. Sayın Bahçeli, `Bizans`tan, Haçlı Ordularından da özür dileyecek misiniz?` diyor. Sayın Bahçeli, Bizans`tan, haçlı ordularından tabi ki özür dilenmeyecek. Savaş hukuku denen bir şey var. Savaşta bile, kadınları çocukları mağaralara doldurup, zehirli gazla öldürürseniz, savaş suçu işlemiş olursunuz, katil olursunuz. `Terörle mücadeleden dolayı da Başbakan özür dileyecek miymiş?` Terörle mücadeleden dolayı AK Parti`de, Başbakan da özür dilemedi dilemeyecek.
 
Ancak Güneydoğu`da vatandaşa dışkıyı Türk milleti yedirmedi. Siz terörle mücadele ediyorum diyerek, vatandaşın köyünü boşaltıyorsanız, köyleri yakarsanız, binlerce insanı öldürürseniz, faili meçhul cinayet işlerseniz, devlet adına hareket ettiğini söyleyen bir kısım çetelerin bunları yapmasına müsaade ederseniz, bu terörle mücadele değil. Bu terörün safına insan kazandırmaktır." dedi.
 
Terörle mücadelenin devam edeceğini dile getiren Çelik, "Ama Kuyucu Murat Paşa usulleri ile terörle mücadele edilmez. Hukuk içinde kalarak terörle mücadele edilir. Suçların kişiselliği ilkesi göz ardı edilmeden terörle mücadele edilir. Oğlu yeni dağa çıkmış, 65 yaşındaki adamın helikoptere bindirilip Cudi Dağları`na bırakıldığını, `git oğlunun yerini ara` dendiğini ben biliyorum. Ben bunun şahidiyim. Böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu.
 
Çelik, insanların gönlünü kazanmadan da terörle mücadele edilemeyeceğini vurguladı. Terörden, terörle mücadeleden zarar gören vatandaşlar olduğunu söyleyen Çelik, "Devlet, bunlara şu anda maddi tazminat ödüyor. Bizim hükümetimizin ödediği tazminat 2 katrilyonu geçmiştir. Bu insani bir şeydir. Bu maddeden özür dilemek. Terörist ile sokaktaki vatandaşı birbirinden ayırmazsanız, çıkıp Sayın Bahçeli gibi `Terörden dolayı özür dileyecek misiniz?` diye soru sorarsınız. Dersimdeki isyancılar, Bahçeli`nin ifadesi ile söylüyorum bugünün PKK`sı gibiymiş. Mağaralara çoluk çocuğu doldurup onları zehirli gazla, fareleri öldürür gibi öldürmek hangi kitapta yazar?" diye sordu.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir