• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu çocuklar sizden kaçıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Savaşın yaşandığı Suriye`den kaçarak Avrupa`ya ulaşmaya çalışırken denizde noktalanan son insanlık dramı Muğla`nın Bodrum ilçesinde yaşandı. Bindikleri teknenin batması sonucu aralarında masum bebelerin de bulunduğu 8`i çocuk 12 kişinin cansız bedeni Bodrum sahilinde bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü Viyana`da bir kamyonun içinde çocuk, kadın ve erkek 80 kişi boğularak hayatını kaybetmişti. Ardından, Libya yakınlarında batan teknede cansız bedenleri Akdeniz sahillerine vuran 100`den fazla çocuk, erkek ve kadın, Avrupa ülkelerine gitmek için çıktıkları deniz yolunda can vermişti.

İslam ülkelerinde her geçen gün daha da vahşi bir silüete bürünen iç savaşlar, batının kaotik planları çerçevesinde derinleşirken, yaşanan acılar her geçen gün şiddetini arttırıyor. Şiddet ortamından dolayı başta Suriye olmak üzere, Libya, Yemen ve Irak`tan her gün çoğu kadın ve çocuk binlerce Müslüman göç ediyor. Öyle ki bu ülkelere komşu ülkeler, muhacir kaynıyor. Kimi mülteciler refah düzeyi daha yüksek batı ülkelerine göç ediyor/etmeye çalışıyor. Ancak hemen hemen her seferinde bu muhaceratlar büyük facialarla son buluyor. Bu faciaların en büyük nedeni ise Müslümanların duyarsızlığı ve batının insanlık dışı politikalarıdır. Batılı ülkeler, savaştan kaçan bu insanlara bütün kapıları kapatmış durumda. Bu nedenle muhacirler kaçak göç yollarına başvuruyor. Bu göçlerin büyük çoğunluğu da denizler üzerinden gerçekleşiyor. İnsan tacirlerinin de 20-30 kişilik tekne veya botlara 200-300 kişiyi bindirmeleri, faciaları beraberinde getiriyor.

DÜNYAYI SARSAN  FOTOĞRAFIN HİKÂYESİ

Bir insanlık faciası olarak kayda geçen ve denizde son bulan olay Bodrum`da yaşandı  Bodrum sahillerine vuran masum bebeler ve kadın-erkek 12 kişinin cansız bedeni, yürekleri dağladı. Özellikle 2 yaşındaki Aylan`ın kıyıya vuran cansız bedeni Türkiye ve dünyayı gözyaşlarına boğdu. Aylan`ın kendisinden bir yaş büyük ağabeyi Galip`in cansız bedeni de kısa süre sonra bulundu. Aylan ve Galip bebeklerin ailesi ile Suriye`de 5 yıla yakın bir süredir devam eden iç savaştan kaçarak Avrupa`ya sığınmak istedikleri öğrenildi.

Bu arada Aylan ve Galip kardeşlerin mutlu günlerinde çekildiği öne sürülen bir fotoğraf da sosyal medyada hızla yayıldı. Fotoğrafta iki kardeşin objektife gülümseyen yüzler görülüyor. İki küçük çocuğun mutlu ifadeleri fotoğrafı görenlerin bir kez daha yüreklerini yaktı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden 8`i çocuk 12 kişinin cesedi, botlarla Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi. Suriye uyruklu göçmenlerin, Galip (3), kardeşi Aylan Kurdi (2), anneleri Zahin Kurdi (27), İnas Macit Hellu (18), 1,5 yaşındaki Zeynep Cafer ile ikizi Abdullah Cafer, 9 aylık Hasal Zekeriye, Zehra Muhsin (23), Emel El Cenabi (42), Haydar Zeinb Ahmet Habi (11) ve kardeşi Ahmet Habi (7) ile 11 yaşındaki Tahara Cumburiy olduğu tespit edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir