• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
600 yataklı hastane Eylül`de hizmete girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da yaklaşık 18 yıl önce temeli atılan ve çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü bitirilemeyen Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin, Ekim veya Kasım ayı içerisinde hizmet vermesi bekleniyor.

Şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Osmanbey kampüsünde bulunan 16 bin metrekare kapalı alana sahip 600 yatak kapasiteye sahip hastane, 120 bin metrekare alan üzerinde inşa edildi.

Yaklaşık 630 yatak kapasiteye sahip hastanede; 85`i tekli 385`i iki yataklı oda,127 yoğun bakım yatağı, 15 diyaliz yatağı, 9 ayaktan tedavi yatağı ve acil müşahede yatakları bulunuyor.

Biri çocuk biri de yetişkin olmak üzere iki tane modern Acil Servis birimine sahip olan hastane, her türlü teşhis ve tedaviyi yapabilecek tıbbi cihaz ve donanıma sahip. Ayrıca acilde bulunan uçak ambulans pisti de acil durumlarda kullanılabilecek.

Doğurganlık oranı yüksek Şanlıurfa`ya müjde

Üç tane modern doğumhane ve servisi ile doğurganlık oranı yüksek olan Şanlıurfa`ya büyük bir katkı yapacağı düşünülen hastanede, tüp bebek isteyen aileler için de Tüp Bebek Merkezi hizmet sunacak.

Hastanede; yirmisi genel ameliyathane, ikisi KVC ameliyathane, biri göz, biri doğum servisi biri de yanık ünitesinde olmak üzere 25 tane ameliyathane bulunuyor. Ayrıca hastanede 15 tane son teknoloji ile donatılmış Diyaliz Ünitesi, Enfeksiyon karantina odası, özellikle hemofili ve onkoloji hastalarının ayakta tedavilerinin yapılacağı 9 hasta ünitesi olacağı belirtiliyor.

Fizik Tedavi ünitesi, hem rehabilitasyon ünitesi ile hem de yataklı tedavi birimi ile ilin en büyük fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olacağı belirtilirken karaciğer nakli operasyonları ile kohlear implant ameliyatları ilet taş kırma, Kolonoskopi, ERCP, EEG, EMG, sigara bırakma ünitesi gibi birçok ünite ile halka hizmet verilecek.

“Yeni hastane sağlık problemlerinin birçoğuna çözüm sunacak”

Konuyla ilgili konuşan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başmüdürü Abdullah Göçmez, şunları söyledi: “Şanlıurfa`mızın en büyük sağlık sorunu doktor, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personel açığıdır. Ama belki ondan daha önemli olan yatak sayısı, yoğun bakım ünitesi, acil servis birimleri ve ameliyathane gibi fiziki mekân yetersizliğidir. Yeni hastanemiz Şanlıurfa`mızın sağlıktaki bu sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacaktır inşallah.”

Göçmez, “60 tanesi genel yoğun bakım, 10 tane koroner yoğun bakım, 19 tane çocuk, 35 tane yeni doğan 3 tane yanık ünitesi yoğun bakım olmak üzere toplamda 127 tane yoğun bakım yatağı kapasiteli olacak. Artık hekimlerimiz yoğun bakımlarda yer yok diye hastaları Ankara'ya, Adana'ya sevk etmek zorunda kalmayacaklar.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir