• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adanalı kamyoncular Antep`ten öteye gitmeye korkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde son aylarda tırmanan şiddet olaylarının en çok kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Adana Nakliyeciler Sitesi sakinleri, “Kamyoncular olarak bölgede sıkça yaşanan TIR yakma olaylarından dolayı can ve mal güvenliğimizden endişe ediyoruz. Bu yüzden Güneydoğu ve riski illere gitmiyoruz.”diyerek çekincelerini dile getirdiler.

“Hiçbir kamyoncu bölgeye gitmek istemiyor”

Kamyoncularda oluşan korkuya dikkat çeken Adana Nakliyeciler Sitesi`nde firma sahibi Rafet Keser, televizyon ve gazetelerde yakılan araçları gören şoförlerde büyük bir korku oluştuğunu söyledi. Güneydoğu ile riskli illere hiçbir kamyoncunun gitmek istemediğini ifade eden Keser, kamyoncuların “Canımızdan olacağımıza iş yapmayalım” diye düşündüğünü vurguladı.

Çatışmaların sıkça yaşandığı kritik illere Adana`dan yapılan mal sevkiyatının yüzde 80 oranında durduğunu belirten Keser, “Bölgeye gidecek araç bulunamadığı için şu anda ne üreten sanayici bölgeye mal gönderebiliyor ne de karşıda malını bekleyen firmalar bunu zamanında alabiliyor.” dedi.

“Bölge kamyoncusu bile yük taşımaktan çekiniyor”

Bölge de kamyonculuk yapanların dahi kendi bölgesine yük taşımaktan çekindiğine dikkat çeken Keser, “O bölgede aradığımız kamyoncular bize; ‘Araçlarımız evimizin önünde duruyor, can güvenliğimiz olmadığından dolayı işe çıkmak istemiyoruz` diyorlar. Herkeste bir korku hakim.”şeklinde konuştu.

Devletin, vatandaşının can, mal ve yol güvenliğini sağlamakla mükellef olduğunu vurgulayan Keser, kamyoncuların bölgeye gidememesi sonucu inşaat ve sanayi sektörünün durduğunu gıda ve sebze fiyatlarının da arttığını söyledi.

“PKK yol kesip araçları yakıyor”

Medyaya yansıyan PKK tarafından yakılan TIR ve kamyon görüntülerinin psikolojilerini bozduğunu belirten şoförler de Gaziantep`ten öteye yük taşımaktan çekindiklerini ifade ettiler. Can ve mal güvenliğinden dolayı isminin açık yazılmasını istemeyen K.S, “Geçenlerde Bingöl`e yük götürürken yolumu kesen PKK`liler kimlik kontrolü yaptılar. Onlarca aracı yaklaşık bir saat beklettiler, daha sonra örgüt propagandası yapıp bizi bıraktılar. Yolda yakılmış TIR`lar gördük. Bizim de aracımızı yakacaklar diye çok korktum. Adana`ya döndükten sonra bir daha da bölgeye yük taşımadım, yol güvenliği sağlanmazsa artık taşımam da.”diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerine sürekli sebze taşıdığını ancak artan yol kesme ve araç yakmalardan dolayı bir daha gitmek istemediğini dile getiren M.K de karayollarında askerden çok PKK`liler yol çevirme yapıyor. Bu böyle iken Devlet nasıl benim can ve malımı koruyacak. Bu yüzden doğu yerine artık batı illerine yük taşıyorum. Güneydoğu`da ise Antep`ten ileri yük taşımıyorum.”ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya –İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir