• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Bursa  İkra Der`in düzenlediği  yaz okulu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İkra Der) Genel Merkezi tarafından  ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘İman Fidanları` temasıyla hazırlanan Yaz Okulu programı sona erdi.

Yaptığı kültürel ve eğitim programlarıyla toplumun büyük teveccühünü kazanan İkra Der, 14 ayrı eğitim ve spor tesisinin içinde bulunduğu Bursa Eğitim Vadisinde, İman Fidanları yaz okulu programını, Bursa`nın tarihi antik köyü olan Cumalıkızık`ta, 50 öğrenciye verilen yöresel kahvaltı programıyla bitirdi.

Yıldırım Belediyesi bünyesinde çalışan Psikolog Cihat Kaya`nın Cumalıkızık köyünün tarihini anlattığı son kahvaltı programı, İman Fidanı olan gençlerin tarihi köyü gezisiyle devam etti.

Yaz okulunun son gününü neşe ve hüzün içinde geçirdiklerini anlatan öğrenciler, böyle bir programı düzenleyen, düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

13 gün boyunca süren yaz okulu programına ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 50 öğrenci katıldı.

Eğitim Vadisi`nde BTSO Hüseyin Sungur Lisesi`ne bağlı Selahattin Aktar Pansiyonunda yatılı olarak kalan öğrenciler yoğun bir dini eğitim programına tabi tutuldu.

Kur`an-ı Kerim, Tecvid, Siyer İlmihal ve İman esasları gibi temel dini bilgilerin öğretildiği yaz okulu programına katılan öğrenciler güzel ahlak ve kısa duaları da öğrendi.

6 ayrı branş öğretmeninin katıldığı eğitimlerde öğrencilere çeşitli spor aktiviteleri de yaptırıldı. Futboldan voleybola, basketboldan yüzme kurslarına kadar, birçok spor faaliyetinin yer aldığı programa, öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan öğretimci belletmenlerden Adem Atlı,  Kur`an-ı kerim tecvid, fıkıh, siyer İslami adaplar gibi konularının yanı sıra spor faaliyetlerinin de yapıldığı program hakkında bilgi vererek,  “ Bundan 13 gün önce başladığımız program, hamdolsun bugün itibariyle sona erdi. Gençlerimize 13 günde çok şey vermeye çalıştık. Umarım ailelerinin beklentileri olan bilgileri çocuklara aşılayabilmişizdir. Güzel ahlak ve İslami terbiyenin yanı sıra, birçok temel dini bilginin anlatıldığı programımızı gençlere Bursa`nın tarihi Cumalıkızık köyünde, Yıldırım Belediyesi`nin de katkılarıyla verdiğimiz kahvaltıyla sonlandırdık.” şeklinde konuştu.

Son olarak Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdüresi olan Filiz Çilingir`e Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Alkan`a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Atlı, “Yapılan hayırlı hizmetlerde payı olan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İkra Der`in düzenlediği yaz okulu programına katılan öğrenciler Yıldırım Belediyesi tarafından kendilerine hediye edilen Satranç takımı ve kitaplarla evlerine döndü. (Zeki Aras –İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir