• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İsveç`ten Suriyeli göçmenlere yeşil ışık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

STOCKHOLM - İsveç Göç Bakanı Morgan Johansson, uygulamaya devam edecekleri Dublin Sözleşmesi'nde uzun vadede değişiklik yapılmasını müzakere etmek istediklerini belirtti

Almanya`nın Suriyeli sığınmacılar için Dublin Sözleşmesi'ni askıya aldığını açıklamasının ardından gözler AB`de göçmen akınının yoğun yaşandığı İsveç'e çevrildi.

İsveç Göç Bakanı Morgan Johansson, konu ile ilgili İsveç resmi haber ajansı TT`ye yaptığı açıklamada, Dublin Sözleşmesi'ni uygulamaya devam edeceklerini ancak İsveç`in uzun vadede bu sözleşmede değişiklik yapılmasını müzakere etmek istediğini ifade etti.

Özellikle göçmenlerin tüm üye ülkelere eşit dağılması konusunu vurgulayan Johansson, İsveç ve Almanya`nın en çok sığınmacı kabul eden ülke olduğunu, bu durumun diğer birlik üyesi ülkeler tarafından dengelenmesi gerektiğini belirtti.

AB`de, Suriyeli sığınmacı sayısının en yoğun olduğu ikinci ülke olan İsveç, Suriyelilere savaş bitene kadar süresiz oturum izni veriyor.

Dublin Sözleşmesi Avrupa Birliği üyesi devletlerin sığınma başvurularında üye ülkelerin nasıl bir uygulamada bulunacağını belirliyor. Sözleşmeye göre iltica başvurusunda bulunan göçmenlerin talebi, AB'de girdiği ilk ülkede değerlendiriliyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir