Sosyal Hayata Bakış
İnsan, sosyal bir varlıktır sahip olduğu özellikleri onu sosyal hayat içinde farklı boyutlarda davranışlara sevk etmekte.
Evde aile reisi, baba, eş, yol arkadaşı, çalışma ortamında esnaf, işveren, iş alan meslektaş, arkadaş büyük ailesi içinde çocuk toplumda birey kendi içinde farklı alem duygu düşünce mantık denkleminde varlık sancısı çeken bir unsur. Yetişme, beslenme, çevresi, meslek seçimi kişilik oluşumunda çok etkin durumdadır. Alıngan, çekingen cömert cesur cimri anlayışlı öfkeli v.b davranışlar kişinin sosyal hayattaki durumunu belirginleştirmekte.
Kişi sosyal hayat içinde toptancı mantıkla olaylara yaklaşmamalı seçici ihtiyaca göre tepki veren bir birey haline gelmesi olgunlaşma, eğitim terbiye, arkadaş seçimi, eş seçimi, kitap seçimi ile mümkündür.
Hayata olumlu bakış, insani ilişkilerde iyi niyet ve iyi davranışla başlanılması köprüleri yakan değil köprüleri inşa eden, af etmesini bilen gülümseyen, yardımlaşan hediyeleşen iyiliklerin artması için gayret gösteren davranışlar çok önemlidir.
Beşeri ilişkilerde hediyeleşme ve can simidi olmak çok önemlidir. Kişi hasta, sıkıntılı, borçlu, kederli, taziyesinin olduğu demlerde kim can simidini uzatırsa onu kendisine yakın bilir ve yüreğini ona açar ve onun dost olur. Hediyeleşme güvensizliği, önyargılı olmayı giderir muhabbeti derinleştirir.
Kişi hakkında olumsuz bir şey duyduğunuzda sabırla olayın tamamını dinleyin ve araştırın doğruysa onu düzeltin eğer yanlış ise onu ilk kaynağından konuşarak düzeltin hem kötülüğe engel olmuş hemde zan oluşumunu engellemiş olursunuz.
Toplumsal hayatta iyiliklerin, paylaşımların ve güzelliklerin artması dileğiyle Allaha emanet olun.
Yaşar Aydın / Malatya Yaş: 25
Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.
Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.