• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Diyarbakır'da yüzlerce su sayacı çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da son günlerde artan su sayacı hırsızlığı halkı canından bezdirdi. Mağdurlar sayaç hırsızlığının önünün alınmasını talep ederek yetkililere gerekli önlemlerin alınması için çağrıda bulundu.

Merkez Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan apartmanın bir dairesinin su sayacı çalındı. Sabah uyandığında su sayacının yerinden söküldüğünü gören ev sahibi H.Ç. hemen DİSKİ’ye başvurdu. Yetkililerin ‘Olay hakkında bilgilerinin olmadığı’ cevabını alan H.Ç, DİSKİ’den daha sonra yeni bir sayaç aldı.

Yıllardır Diyarbakır’da ikamet ettiğini dile getiren mağdur H.Ç, “İlk defa böyle bir olay ile karşılaşıyorum. DİSKİ’yi aradım, belki kendileri su sayacını almışlardır dedim. Ama DİSKİ, su sayacını kendilerinin almadığını söyledi. DİSKİ’ye müracaatta bulunarak, yeni su sayacı aldım. Bu durum hakkında yetkililerin gereken önlemi alması gerekir. Su saatlerinin satıldığı hurdacılar denetlenmelidir. Bugün ben bu mağduriyeti yaşadım, yarın başkaları yaşamasın” dedi.

H.Ç. konu hakkında yaptığı araştırmayı da dile getirerek, DİSKİ çalışanlarının kendisine son aylarda özellikle merkez Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde 500’ün üzerinde su sayacının hırsızlar tarafından çalındığının kendisine söylendiğini ifade etti.

H.Ç. çalınan su sayaçlarını hırsızların 10 liraya hurdacılara sattığını belirterek, “Yetkililer artık hırsızlara karşı gereken önlemi almalıdır.” dedi.   (M. Hüseyin Temel – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir