• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
İslami düğünler yaygınlaşarak artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumunda önemli bir yeri olan düğün geleneğinin İslami ölçülere göre yapılması her geçen daha da yayınlaşıyor. Kürtçe ve Türkçe düğün albümleri hazırlayarak İslami düğünlerin yayınlaşmasına katkı yapan Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ile Özcan Atsat, İslami düğünler hakkında İlke Haber Ajans`ına konuştular.

Sanatçılar,  düğünlerin günahlarla kirletilmemesi ve Allah`ın rızası gözetilerek yapılması gerektiğini ifade ederek, İslami düğünlerin birinci amacının ömür boyu olan bu birlikteliğe Allah`ın istediği ve razı olduğu bir şekilde adım atmak olduğunu söylediler.

“İslami düğünler her geçen gün insanlarımız arasında rağbet görüyor”

İslami düğünlere gitmelerinin amacından başlamak istediğini belirten Mustafa Altıntop, "Düğünlerde bayan ve erkeklerin iç içe olması, söylenen sözlerde isyankâr, müstehcen sözlerin kullanılması ve bunun gibi Allah`ın sevmediği hal ve hareketlerin önüne geçebilmek için biz bu işi yapıyoruz. İslami düğünler her geçen gün insanlarımız arasında rağbet görüyor. Buradaki asıl amacımız Allah`ın çizmiş olduğu helal ve haram sınırlarını gözeterek, harama gidecek yollardan uzak durmak ve insanları uzak tutmaktır.” dedi.

İslami düğünlerin gün geçtikçe arttığını ve bunun da kendilerini sevindirdiğini belirten Altıntop, “Geçmişte de şu anki cahiliye adetlerine benzer bayan erkek iç içe olan düğünler vardı. Allah`ın sevmediği ve zikredilmediği yerlerin çoğalması, gençlerimizin haramlara batmasına neden oluyor. Bu cahiliye düğünleri bilinçli olarak hakkımızın arasına konulmuş ve gençlerimizi yozlaştırmaya yöneliktir. Bizler İslami düğünlerimizle bunun önünü almaya çalışıyoruz. Zikir ve salavatların hiç eksilmediği düğünleri, gayri İslami düğünlerin alternatifleri olarak yapıyoruz.” şeklinde ifade etti.

“Düğünler ailenin temelini oluşturuyor”

Eğlence ve oyun oynamanın Müslümanların da hakkı olduğunu vurgulayan Altıntop, şunları söyledi: “Bütün güzellikler Müslümanların hakkıdır. Hiçbir güzellik gayri Müslimlerin hakkı değildir. Cahil insanlar bunu bilmiyorlar,‘hayatta bir keredir. Gençler öyle istiyorsa onların gönüllerine göre olsun` diyorlar. Biz de şunu belirtmek istiyoruz. Düğünler ailenin temelini oluşturuyor. Bu da Allah`ın haram ve helalleri gözeterek yapılan düğünlerle temel atılırsa ilerde o temel gelin ve damadın çocuklarına dahi yansıyacaktır.”

“Batman`da 2004 yılında İslami düğün ekibi kurduk”

Yaptıkları çalışmalara da değinen Altıntop, “Yaklaşık 20 senedir bu işle uğraşıyorum. Batman`da 2004 yılında İslami düğün ekibi kurduk. Onun dışında iki tane ilahi albümüm var. Ayrıca başka albümlerde ve mevlitlerde dağıtılan CD`lerde de eserlerim var. Hemen hemen Türkiye`nin her tarafına böylesi İslami programlara hatta Türkiye dışından Avrupa`dan da talepler var. Allah milletimizi hakka yönetsin, milletimizi o cahiliye adetlerinden uzak tutup onlara gerçek İslami yaşantıyı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

12 senedir ilahi sanatçılığını yaptığını hatırlatan Özcan Atsat, İslami düğünler haricinde iki ilahi albümü ve kutlu doğum albümleri başta olmak üzere çeşitli albümlerde katılarda bulunduğunu söyledi. Atsat, kutlu doğum mevsiminin gelmesiyle Türkiye`nin her tarafına etkinliklere katıldıklarını belirtti.

İslami düğünlerin Müslümanlar arasında bir boşluk olduğunu söyleyen Atsat, “Müslüman Kürt halkı arasında büyük bir düğün boşluğu vardı. Düğünlerini yapmak isteyen Müslüman gençler düğünlerini ilahi eşliğinde olmayıp da gayri İslami düğünlerle yapmak zorunda kalanlar vardı. Şuanda gençler inançlarına göre ilahiler eşliğinde İslami düğünler yapabiliyorlar. Düğünlerimizde sadece ilahiler okunuyor. Düğünlerimizde gayri ilahi söylemleryoktur.” ifade etti.

“Özlem Ajans`ın 60`a yakın ekipleri var”

Bu işe başladıklarından beri Türkiye`nin her yerini dolaştıklarını belirten Atsat, “İslami düğünlere olan rağbete yetişemiyoruz. Özlem Ajans`ını 60`a yakın ekipleri var, bunlarda bazen az kalıyor. Bu nedenle buradan bu işi yapabilecek genç ve yetenekli kardeşlerime sesleniyorum, ekstra ekipler oluşturup bizlere destek olsunlar. Evlilik Peygamber efendimizin sünnetidir. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifte ‘Evleniniz, çoğalınız yarın mahşerde sizin çokluğunuzla iftihar edeyim.` Müslümanlara evliliği tavsiye eden Peygamberin Efendimiz ümmeti Müslüman geçler temellerini haram üzerine kurmamalarını tavsiye ediyoruz. Allah ve Resulünün hoşnut olmayacağı bir evlilik düşünülemez. Gayri İslami düğün yerine Kur`an ile başlayıp ilahilerle ve zikir halkalarıyla devam eden son olarak ta dualarla bitirilen düğünler yapılsın.” dedi.

Gayri İslami düğünler tertip edenlere seslenen Atsan, “Müslümansınız gelin İslami düğün tertip edin. Bazılarının ilahi eşliğinde düğün olur mu dediklerini duyuyoruz. Allah ve Resulünün hoşnut olmayacağı buğz edeceği günah ve haramlar eşliğinde niye oynanıyor. Allah ve Resulünün anıldığı zaman aşka gelinip de oynanmasın alimler fetva vermiş bize yapın diyor. İslam uğrunda yapılacak ne olursa olsun her şeyi İslam için araç edeceğiz ve insanları bu araçlarla Allah`ın izniyle İslam`a davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir