• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İLKHA`nın haberi anne ve çocuklarına umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesi Yeni Mahallede içinde hurda malzemesi bulunan evin içindeki tek odada yaşayan anne Mehtap Deler (38)  ile kızları Aynur Yüksel (14) ile Sıla Yüksel (10), mutfağı, banyosu ile tuvaletinin aynı yerde olduğu evde kötü koku içinde hayatta tutunmaya çalışmalarını İlke Haber Ajansı (İLKHA) tarafından 2 gün önce haberleştirilmişti.

Haberin ardından ajansı arayan bir hayırsever aileyi evlerinde ziyaret etmek istediği belirtti. Yapılan ziyaretin ardından hayırsever vatandaş aileye yeni bir ev bulmalarını isteyerek evin kirasının kendisinin karşılayacağı sözü verdi.

Aileye kira yardımı sözü veren ve isminin açıklamasını istemeyen hayırsever, “Haberi İlke Haber Ajansından okuduktan sonra haberi yapan muhabiri arayarak kendisiyle beraber aileyi ziyaret ettik. Bundan önce de birkaç aileye yardımda bulunmuştum ama sonradan duygu sömürüsü yaptıklarını öğrendim. Onun için aileyi birebir ziyaret ettim. Gerçekten durumları içler acısı yaşanabilecek bir yer değil. Kendilerine yeni bir ev bulmalarını istedim. Maddi durumum el verdiği sürece inşallah her ay kiralarını ödeyeceğim. Ailenin maddi açıdan sıkıntıları için inşallah başka duyarlı hayırseverler yardımda bulunur. Mehtap hanımın takdir edilecek bir yönü ise çocuklarının geçimi ve eğitimi için bir iş istemesidir. Yani kendisi çalışıp çocuklarını geçindirmek istiyor. Bu da gerçekten beni duygulandırdı. İnşallah çocuklarının geçimini sağlayacak bir iş bulur ve bu sıkıntıdan kurtulurlar. Bu arada bu haberi yaptığınız için yardımda bulunmak için hayal ettiğim aileyi bulmada yardımcı olduğunuz için İlke Haber Ajansı`na teşekkür ediyorum.” Dedi

“Çocuklarımla beraber buradan çıkacağımızın sevincini yaşıyoruz”

Allah'ın da kendilerini sevindiren hayırseveri sevindirmesi temennisinde bulunan anne Mehtap Hanım, “Çocuklarımla çok sevindik. Allah bu hayırseverden bin kere razı olsun. Bizi bu harabe ve hurdalıktan kurtarıyor. Rabbim de onu kurtarsın ne muradı varsa versin inşallah. Onun bizi sevindirdiği gibi Allah da onu sevindirsin. Çocuklarımla beraber buradan çıkacağımızın sevincini yaşıyoruz. Temiz bir ortamda çocuklarım artık rahat bir şekilde uyuyabilecek endişesiz ve korkusuz bir şekilde uykusuz kalmayacağız. Çocukların geceleyin uyanıp bağırmayacaklar onun için çok mutluyuz. On yıldır bu haldeyim çaresizlikten size başvurdum. Ben de bu durumda olmayı gazete ve televizyonlara çıkmayı istemezdim.”Önce Allah sonra Leyla hanımın aracılığıyla sizinle tanıştım sesimizi duyurdunuz bir hayırsever de çıktı kiramızı üstlendi benle çocuklarım buradan kurtulacağız.

“Ev sorunum bitecek ama çocuklarımın geçimi için bir iş istiyorum”

Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Çocuklarımın okumalarını hayırlı evlatlar olmalarını istiyorum. Benim gibi olmalarını istemiyorum. Ben okuyamadım olmadı elim ayağım tutuyor çocuklarımı okutup geçindirmek için bir iş istiyorum. Bazen komşular bir şey getirmediği zaman yiyecek bir bulamıyordum. Gözüm hiç işte parada yok sadece çocuklarımı elden ayaktan çıkarıp okuyup kurtarılmalarını istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum bu dünyadan başka bir talebim yok. Sadece Allah öbür dünyada günahlarımızı affetsin cennetten başka hiçbir şey istemiyorum.” dedi.

“Artık korkmadan rahat bir şekilde uyuyacağız”

Başka bir eve taşınacakları için çok mutlu olduğunu dile getiren Mehtap Deler'in kızı Aynur Yüksel, “Bize yardım eden hayırsever amcaya ve Leyla hanıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizler tam ümidimizi kesmişken bize bir ışık oldular. İnşallah bizim gibi yardıma muhtaç olanlara da Allah birilerini gönderir. Başka bir yere taşınacağımız için tabii ki çok mutluyum. Çalışmak için güzel bir odam olacak. Derslerime daha yoğun bir şekilde kendimi vereceğim. Lavabo banyo mutfak ayrı olacak. Geceleri rahat uyuyabileceğiz korkacağımız bir şey olmayacak. O hayvanlardan kurtulacağız diğer insanlar gibi bir yaşam sürdüreceğiz.” diyerek sevincini dile getirdi.

“Artık yılan, akrep ve farelerden kurtulacağız”

Artık geceleri bağırarak uyanmayacaklarını söyleyen kız çocuğu Sıla Yüksel ise, “Artık yılan akrep ve farelerden kurtulacağız artık rahat uyuyabileceğiz korkmayacağız. Artık Geceleri bağırarak uyanmayacağız. Bize böyle yardımda bulunduğu için Hayırsever amcaya çok teşekkür ediyoruz.” dedi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir