• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tatvan`da Yaz Kur`an Kurslarına binlerce öğrenci katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan ilçe Müftülüğü tarafından bu yıl ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki 170 Cami ve Kur`an kursunda açılan Yaz Kur`an Kursları bu hafta itibariyle sona erdi. Bu yılki Yaz Kur`an Kurslarına toplam 3 bin 770 öğrencinin katılım gösterdiği belirtildi. 

Tatvan Müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede öğrencilere yönelik olarak açılan Yaz Kur`an Kurslarının 22 Haziran`da başladığını ve bu hafta itibariyle de sona erdiğini söyledi.

Açılan kurslarla öğrencilere hem Kuran`ı Kerim hem de güzel ahlakın öğretildiğini ifade eden Kaymakam Erkan, “Açılan Yaz Kuran Kurslarımız 5. sınıf ve üst sınıflara giden öğrencilerimize yönelik bir kurstu.  Bu kurslar Müftülüğümüz tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerimizde bulunan 170 cami ve Kur`an Kursunda açıldı. Yaz Kur`an Kurslarında Kur`an-ı Kerim ve güzel ahlak öğretmenin yanında çocuklarımıza dini konulardaki sorunları konusunda bilinçlendirmek ve manevi değerlerini kazandırmayı amaçladık. Bu anlamda açılan Yaz Kuran Kursları kapsamında öğrencilerimize hem Kur`an-ı Kerim öğretildi hem de ibadet, güzel ahlak, siyer ve itikat dersleri verildi.” dedi.

Erkan, Yaz Kur`an Kurslarına önceki yıllara oranla bu yıl daha büyük bir katılım olduğuna dikkat çekerek, “Önceki yıllarda açılan kurslara yaklaşık 2 bin katılım olurken, bu yıl ise bu rakam 3 bin 770 gibi rekor bir sayıya ulaştı. Bu da öğrencilerimizin her geçen yıl Yaz Kur`an Kurslarına olan ilgi ve alakalarının arttığını gösteriyor. Yaz kursları özellikle çocuklarımıza camiyi ve cemaati tanıyarak, dini bilgileri öğrenecekleri ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde edebilecekleri önemli bir fırsat sunuyor. Bu kurslara giden öğrencilerimiz eğitim faaliyetleri yanı sıra dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetler sayesinde de çocuklar tatili dolu dolu yaşama şansı bulmuş oldular.” şeklinde konuştu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir