• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Midyat İmam Hatip Ortaokulu yeni binasına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar Mahallesi`nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 3 yıl önce eğitim öğretime başlayan ancak yaşanan derslik sıkıntısı nedeniyle Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ek binasında geçici hizmet veren İmam Hatip Ortaokulu, Yeni Mahalle`deki Cumhuriyet Ortaokulu`nun 8 derslikli C Blok binasına taşındı. 

Midyat İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinden ayrılarak, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu adıyla 8 öğretmen ve 92 öğrencisiyle 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında yeni binasında müstakil hizmet verecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, oluşan yeni durumla birlikte önümüzdeki günlerde ortaokula yeni müdür ve yeni müdür yardımcılarının görevlendirileceğini söyledi.

Altay, “Anadolu İmam Hatip Lisemizde derslik sıkıntısı olduğu için İmam Hatip Ortaokulu`nu Cumhuriyet Ortaokulu`nun 8 derslikli C Blok binasına yerleştirdik. Artık okulumuz bu binada müstakil eğitim verecek. Okulumuz inşallah mevcut ve yeni öğrenci kayıtları ile birlikte, öğretmen ve yeni idareci kadrosuyla sorunsuz bir şekilde eğitim dönemine başlayacak. Müstakil yeni binada öğrencilere daha kaliteli ve rahat hizmet sunulacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Ortaokulu`nun A ve B Blok binaları da ortaokul olarak eğitim verecek. Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu`nun öğrencileri de inşaatı yeni tamamlanan 24 derslikli binaya taşındılar. Yeni binada öğretmenlerimize daha rahat hizmet sunabilmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün amacımız Midyat`ta eğitimin kalitesini ve çıtasını temelden yükseltmektir.” şeklinde ifadeler kullandı.  (Süleyman Tunç - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir