• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karlıova`da bombalı saldırı: 3 Asker hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Hacılar Mevkii'nde askeri zırhlı araç geçerken PKK'lıların yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ilk gelen bilgilere göre 1 astsubay ve 2 uzman çavuş hayatını kaybetti. 6 asker de yaralı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar Mevkii'nde, PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

İSİMLERİ BELLİ OLDU
Bingöl`ün Karlıova ilçesi Hacılar ile Su Durağı köyleri arasında yol kesen PKK`lıların yakalanması için bölgeye zırhlı araçlarla gönderilen güvenlik güçlerine yapılan mayınlı saldırıda hayatını kaybeden askerlerin isimleri belirlendi; Astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam, Uzman Çavuş Haşim Dirik..

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

"15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda Kahraman üç personelimiz şehit olmuş, altı Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah`tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir