• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Bilecik, Bursa'nın güney ilçeleri, Isparta, Burdur, Osmaniye, Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın kuzey ve doğusu, Sinop, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çankırı'nın kuzey ilçeleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu ve açık, güney ve doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğleden sonra Bilecik çevreleri ile Bursa'nın güney ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin, akşam saatlerinde iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Osmaniye, Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın kuzey ve doğu ilçelerinin, akşam saatlerinde Göller Yöresinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin kıyılarında güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çankırı'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Az bulutlu ve açık 24/33

Ankara: Parçalı bulutlu, zaman zaman yağışlı 21/33

İzmir: Parçalı bulutlu, zaman zaman yağışlı 25/33

Adana: Parçalı bulutlu – sıcak 25/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık – sıcak 21/41

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 20/41

Van: Az bulutlu ve açık 16/32   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir