• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Üreticilerinden sahte bal tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na ülke genelinde sahte bal konusunda ihbar ve şikâyetlerin artması üzerine yapılan denetimlerde, satılan balların büyük bir çoğunluğun sahte olduğunun tespit edilmesi üreticiler arasında tepkilere yol açtı.

Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Faik Ete de, sahte bal iddialarının Pervari balının kalitesi ile ismini ve rağbetini düşürmesinden yakındı.

Pervari balının taklitlerinin piyasaya sürüldüğünü belirten Ete, halkı sahtecilik yoluyla kandırarak haksız kazanç elde etme peşinde koşan bir takım kişi veya firmalara kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı.

Ete, "Tüketicinin haklarını ve sağlığını korumak temel görevimizdir. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Pervari balının kalitesini yükseltip halka sunmak hedefindeyiz. Ancak son günlerde Pervari balı adı altında piyasaya sahte bal sürülmektedir. Bu nedenle çok üzülüyoruz. Bizim ürettiğimiz ballar yurt içi ve yurt dışında nam salmış ve bin bir hastalığı cevap vermektedir. Bu iddialar balımızın kalite, ismini ve rağbetini düşürüyor. Sahte balı önlemeye çalışacağız ve müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Ete son olarak, piyasadaki baldan numune alınıp analizlerinin yapılmasını ve sonucu olumsuz çıkan firmalar hakkında hukuki işlem başlatılmasını istedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir