• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`ün köy okulları iyileştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, merkeze bağlı Kurudere, Yeniköy ve İncesu köylerinde bakım ve onarımı devam eden okulları inceledi.

İhtiyaç duyulan bölgelerde  yeni okulların yapıldığının altını çizen Sarı, Bingöl`de her geçen gün eğitim yatırımlarının çoğaldığını belirterek, “Köy okullarımızın tabi ki fiziki şartları son yıllarda oldukça iyileştirildi. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları doğrultusunda, daha önceki eski dersliklerin yenilenmesi, ihtiyaç olan yerlerde yeniden yapılması planlanarak yeni derslikler yapıldı.” dedi.

Bingöl`deki köy sayısının fazla olması nedeniyle sıkıntıların yaşandığını ve bu sıkıntıların giderilmesi için gayretle çalıştıklarını ifade eden Sarı, “Şartların iyileştirilmesi, fiziki ortamların iyileştirilmesi, çocuklarımızın daha iyi ortamlarda eğitim-öğretim yapması için çabalarımız devam etmektedir. İlimizdeki köy okullarının bir kısmı yenilendi ve bir kısmı da inşallah yine en kısa sürede yenilenecektir. Hem onarımlar bakımından, hem de yeni dersliklerin yapımı konusunda bütün gayretlerimiz devam etmektedir. Bu konuda Sayın Valimizin bize oldukça destekleri var. Köy okullarımızdaki dersliklerin birçoğu yenilendi, ama halen eksikliklerimiz var, bunları da gidermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir