• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Rektörden işadamlarına "Helal kazanç" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, MÜSİAD Mardin Şubesi'nin davetlisi olarak geleneksel olarak düzenlenen Dost Meclisi Toplantısı`nda işadamlarıyla bir araya geldi.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanlığı'nca düzenlenen "Ticari Hayatımızda İlkelerimiz" konulu Dost Meclisi toplantısına katılan Prof. Ağırakça, İşadamlarına İslam`a göre helal ticaretin nasıl yapılacağını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Artuklu Üniversitesi ile ilgili bilgi de veren Rektör Ağırakça, göreve geldikleri günden beri gerek üniversite yerleşke alanında gerekse de akademik ve idari noktada çok önemli çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Rektörden helal kazanç uyarısı

MÜSİAD`lı işadamlarına ticari hayatın ilkeleri hakkında bir sunum yapan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin`de geçmişte yapılan ticaret ve esnafı hakkında bilgiler verdi. İşadamlarına helal kazanç ve zekât konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ağırakça, “Ben de sizin gibi bir anlamda ticaret yapıyorum. Ben de eğitim ticaret yapıyorum. Bir eğitim kurumunun başındayım. Yaptığımız her şeyi öncelikle doğru ve düzgün yapmalıyız.  İşimizi yaparken çoluk çocuğumuz boğazına haram para girmemeli. İşimizde kursağımıza bir haram para girerse bu çocuklarımız her zaman isyan eder her zaman bize karşı itaatsiz olurlar. Bunun için çok dikkat etmemiz lazım. Ticarettin en titiz noktası gelirimizi helal yoldan yapmamız lazım. Bir de zekât meselesi var İşadamlarımız eğer zekâtlarının tam anlamıyla verirler inanıyorum ki Mardin`de bir tek yoksul ya da fakirimiz kalmaz. Sizden en büyük talebim lütfen helal kazanca ve zekâtınıza dikkat edin. Bunları yerine getirdiğimiz de Rabbim bunu da öyle bir bereketlendiriyor ki, aklınız hayaliniz durur.” dedi.

İşadamlarından helal ile elde edilen gelirden kanaatkâr olmalarını isteyen Ağırakça, ortaklıklarda da güven ve samimiyetin önemine dikkat çekti. Rektör Ağırakça, işadamlarından faizden uzak durmalarını isteyerek, ‘Bizi aldatan bizden değil` hadisini kendilerine şiar etmeleri gerektiğini ifade etti.

Ağırakça, işadamlarından üniversite öğrencilerine burs desteği vermelerini isteyerek bu konuda da bir çalışma yapmalarını istedi.

MÜSİAD ormanı kurulacak

MÜSİAD'lı işadamlarından eğitim alanında da çalışma yapmalarını isteyen Prof. Dr. Ağırakça, üniversitede yeşilliğe önem verdiklerini belirterek kendilerinden de üniversitede planlanan orman alanında ağaç ekmelerini istedi.

Rektörün bu talebine MÜSİAD Başkanı Nurettin Kasap da kampüs alanında bir MÜSİAD ormanı kurma sözü vererek her üye adına kurulacak ormana 10'ar fidan dikeceğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir