• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Diyarbakırlılar Anıtpark`a mescit yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ve kentin en eski parkları arasında yer alan Anıtpark`ta yenileme çalışmaları devam ediyor.

Yenileme çalışmaları için 2 milyon 53 bin TL harcanan parkta kuru havuz sisteminden yumuşak zemin yürüyüş parkuruna kadar birçok projenin düşünülüp, mescit yapımının düşünülmemesi dikkat çekti.

Parktaki yenileme çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) aktaran Diyarbakırlılar, park içerisine mescit yapılmasını istediler.

Yeniden düzenlenen Anıtpark`ta mescit de olması gerektiğini belirten İbrahim Aydın, “Parkın içerisine mescit yapılmasını isterim. Herkesin kendine göre dini inancı var. Burası bir Müslüman ülkesidir. Parkta mescit yapılması güzel bir şey olur.” dedi.

“Herkes namazını da kılsın, sporunu da yapsın”

İnsanların parklarda hem namaz kılmaları hem de spor yapabilmeleri için gerekli imkânların sağlanmasını talep eden Resul Esen, “Diyarbakır`a yatırım yapılsa, işçiler ve elemanlar çalışsa hoş olur. Parka mescit yapılmasını isteriz, neden istemeyelim? Elhamdülillah Müslümanız. Herkes namazını da kılsın, sporunu da yapsın.” ifadelerini kullandı.

Parkta mescit yapılmasının kimseye zararının olmayacağını dile getiren Serhat Güler de Diyarbakır`daki yenileme çalışmalarının sürekli olması gerektiğini aktardı.

“Park çalışmalarına kışın başlansaydı daha iyi olacaktı” diyen Mehmet Işık ise, “İnsanlar yaz aylarında parktan faydalanabilirlerdi. Kışın başlasalardı park şimdi faaliyette olacaktı.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir