• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
"Kesintiler bizden kaynaklanmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk imzası ile yapılan yazılı açıklamada, içerisinde bulunduğumuz Ağustos ayı ile birlikte elektrik enerjisinde salınım ve dalgalanmaya bağlı arızaların arttığı, bu durumun özellikle tarımsal sulamanın yoğun olduğu hatlarda daha da arttığını söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi hava sıcaklığının Mardin’de de mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkat çeken İl Müdürü Türk, şöyle dedi:

“Aşırı sıcaklar nedeniyle müşterilerimiz de doğal olarak klimalara yüklenmektedir. Ancak kaçak elektrik kullanımının yaygın olduğu ilimizde elektrik için maddi bedel ödemeyenler, ne yazık ki kapı veya pencereleri açık bırakarak klima çalıştırmaktadır. Yine ilimizde ağırlıklı olarak tarımsal sulama elektriğe bağlı olarak yapılmaktadır. Yüzlerce metre yeraltından elektrik gücü ile çekilen yeraltı suları, elektriğe maddi bedel ödemeyen çiftçiler tarafından, ya hava sıcaklığının en yüksek olduğu gün ortasında tarlalara akıtılmakta, ya da gereğinden fazla verilmektedir. Her iki durumda da elektrik enerjisi fazlası ile israf edilmektedir. İsrafın da etkisi ile Türkiye genelinde olduğu gibi Mardin’de de elektrik tüketiminde tüm zamanların rekoru kırıldı. Ancak, kaçak kullanım yüzünden, bu kadar artan tüketime rağmen şirketimizin yaptığı tahsilatta kayda değer bir değişim yaşanmadı.”

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk, son dönemde artan enerji salınımı ve arızalarının nedenlerini açıklarken ise, “En büyük sebep, elektrik enerjisinin kaçak kullanım nedeniyle aşırı derecede israf edilmesidir. Geçtiğimiz Temmuz ayında sorumluluk bölgemizde maksimum derecede elektrik enerji tüketildiği halde, daha önceki yaz dönemlerinden farklı, rutin şikayetlerin dışında bir sorun, özellikle de salınım, dalgalanma ve buna bağlı ciddi bir kesinti yaşanmamıştı. Ancak Ağustos ayı ile birlikte üretim tesisleri ve iletim tesislerinde meydana gelen arızalar nedeniyle salınım, dalgalanma ve elektrik kesintileri artmıştır. Bundan dolayı da çalışanlarımız, çiftçi ile vatandaşlarımızın yoğun şikayetlerinin yanı sıra hakaretlerine maruz kalmıştır. Elektrik dağıtım hizmetinde görev yapan çalışanımızın en küçük dikkatsizliği ciddi yaralanmalara ve canımıza mal olmaktadır. Özetle Şirketimizden ve çalışanlarımızdan kaynaklanmayan elektrik kesintileri, salınım ve dalgalanmalardan dolayı Şirketimiz ve çalışanlarımızın hedef tahtasına oturtulması doğru değildir. Salınım, dalgalanma ve kesintilerin ne şirketimizden, ne de personelimizden kaynaklanmadığını kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir