• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`de havai fişek yasağı getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği, eğlence, düğün, kutlama gibi sebeplerle kullanılan havai fişek gibi ses ve ışık yayan araçların, vatandaşları tedirgin ettiği, korku ve endişeye sebep olduğu gerekçesiyle, ikinci bir emre kadar yasaklandığını duyurdu.

Konuya ilişkin Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşların söz konusu duruma ilişkin müracaatlarda bulunduklarına dikkat çekilerek,  şu ifadelere yer verildi:

" Bahis konusu havai fişek türü malzemelerin, terör örgütü sempatizanları tarafından toplumda korku ve endişe yaratmak amacıyla yasa dışı gösterilerde kullanıldıkları da bilinen bir durumdur. Toplum huzurunun sağlanmasında dış etkilerin asgariye indirilmesi amacıyla, yüksek oranda ısı, ışık, ses, gaz veya duman yayan maddelerden, 'havai fişek, maytap, işaret ve aydınlatma fişekleri ile her türlü fişek, sis bombası ve yer topları' ile gerçekleştirilen, her türlü gösterinin düzenlenmesi, sayılan maddelerin kullanılması, ateşlenmesi gibi faaliyetler, söz konusu maddelerin satışının yapılması ve her ne surette olursun bulundurulması, 11.08.2015 tarih ve 221 sayılı vilayet kararı ile ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 170. ve 174. maddeleri ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 36. maddelerinde belirtilen hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir