• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Rahmeteli Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Rahmeteli Gıda Bankası Derneği, fakir ve mağdur olmuş depremzedelere rahmet eli olmaya devam ediyor. Her gün onlarca aileye yardım ulaştıran Rahmeteli Derneği, bunları yaparken belirli tespitler yaparak ve formlarla fakir aileleri belirleyerek yardımlarını ulaştırıyor. Bu şekilde yaptıkları tespitlerle vatandaşın mağduriyetini açık bir şekilde görme fırsatı elde ediyor.

Her Gün 50-60 Arasında Tespit Yapıyoruz

Her gün onlarca aile tespiti yaptıklarını belirten Rahmeteli Gıda Bankası Derneği Genel Sekreteri Sabri Yıldırım, "Bizlere her gün onlarca yardım talebinde bulunan vatandaş geliyor. Bizler de onların isimlerini alarak evlerinde tespitler de bulunuyoruz. Her gün 50-60 arasında tespit yapıyoruz. Uygun gördüğümüz ailelere yardımlarımızı yapmaya başlıyoruz" dedi.

Aileleri Kategoriye Ayırıyoruz

Tespitte bulundukları aileleri kategorilere ayırdıklarını belirten Yıldırım, "Aile tespit çalışması yaptığımız vakit onları birinci, ikinci, üçüncü derecedeki aileler olarak ayırıyoruz. Örneğin; birinci dereceden aileler vardır. Bu tip aileler eşleri olmayan aileler, eşleri cezaevlerine düşen aileler, dul kalmış kadınların ailelerine yönelik yardım yaptığımız ailelerdir. Bunlara öncelik veriyor ve bu tip ailelere yaptığımız yardımları sürekli olarak devam ettiriyoruz. Diğer aileler ise geçimleri olup da kazandıklarının kendilerine yetmediği ailelerdir. Aileleri bu şekilde sıralayarak onlara yardımlarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Burhan Teke - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29588.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29589.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29590.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir