• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

Enerji Bakanlığının Diyarbakır`ın elektrik tüketiminde rekor kırdığı yönündeki açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, bu rekora aşırı sıcaklarla beraber kullanılan klimaların, tarımsal sulama abonelerin ve sanayi abonelerinin etkili olduğunu söyledi.

5-7 Ağustos tarihlerinde Türkiye`de 867 milyon kilovat saat ile bir rekor kırıldığına dikkat çeken Karagüzel, aynı günlerde 80 milyon kilovatla Dicle Elektrik Dağıtım Şirketinin bölge olarak rekoru kırdığını belirtti.

“80 milyon kilovat ile enerji rekoruna ulaştık”

Bölge olarak Türkiye`de yüzde 10 elektrik tüketimi yaptıklarına dikkat çeken Karagüzel, “29 Temmuz`da 80,2 milyon kilovat saatle bölgemizde enerji tüketimi maksimum dereceye yükselmiştir. Bu da tüm zamanların rekor seviyesidir. 5-7 Ağustos tarihleri arasında 80 milyon kilovat saat bir tüketim söz konusudur.  Bölgede elektrik tüketimi gerçekten yüksektir. Sıcaklıktan dolayı klimalar ve tarımsal sulama aboneleriyle beraber ticaret ve sanayi aboneleri de normal tüketimlerini yapmaktadır.” dedi.

“Günlük tüketim 16 milyon kilovata çıktı”

Diyarbakır`da Nisan-Mayıs aylarında günlük tüketimin 10 milyon kilovat civarında olduğunu ifade eden Karagüzel, Ağustos ayında ise 16 milyon kilovat saatle tüketim artışının söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Karagüzel, “Şirketimiz için de aynı şekilde Nisan-Mayıs aylarında 45 milyon kilovat civarında günlük tüketim söz konusu iken şu anda da 75-80 milyon kilovat civarında bir tüketim söz konusudur. Tüketim ağırlığı sadece Diyarbakır`da değil, Mardin ve Şanlıurfa`da tarımsal sulama kaynaklı elektrik tüketimi şu an maksimum seviyedir.” şeklinde konuştu.

(M. Sıddık Bilge/ Yunus Sırat – İLKHA)