• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Gaziantep`te bakıra kadın eli değdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası ile İŞKUR işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında Bakır İşleme Kursuna katılan kadınlar, bakır plakları ince ince işleyerek sanat eserine dönüştürüyor.

Bakırcılık sanatını geliştirme ve yeni nesillere taşımak için böyle bir proje başlattıklarını belirten Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Celal Açık, bakırcılık mesleğini ayakta tutmak için bayan ustalar yetiştirdiklerini söyledi.

Bakırcılık mesleğinin Gaziantep`in en köklü zanaatlarından olduğunu ifade eden Açık, bakırcılık için her geçen gün yeni meslek elemanları yetiştirmeye devam ettiklerini ve kendilerine ait eğitim merkezlerine kadınların da yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kadınların hem meslek sahibi olduklarını hem de ev bütçelerine katkı sağladıklarını aktaran Açık, “Kadın istihdamına katkımız olsun diye bayanlara mesleki dersler vermeye devam ediyoruz. Burada eğitim merkezlerinden işi öğrendikten sonra birçok kursiyerimiz kendi işyerini açıyor, bu durum da bizi sevindiriyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye`de ilk defa kadınlara yönelik bakır işleme kursu açıldığını söyleyen Açık, projeyle birçok kadının iş yaşamına atıldığın dile getirerek, “Kadınlar önce kursiyer olarak geldiler daha sonra bakırcılık işini sevdikleri için devam ediyorlar. Kurs ile meslek öğrenen kadınlar aile bütçesine de katkıda bulunuyorlar. Türkiye`de ilk defa kadın bakır işleme ustası yetiştirdik umarım devamı gelir.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir